a.s.r. betrouwbaar? Ja ja, ik ben kierewiet

Sticks rapt propaganda die leugens verhult, vindt Scato van Opstall

Met een knipoog showen wat je goed doet, in een ­advertentie? Een gelikte lifestylefilm met een lijzig lied? Lelijke banner ads met een hoge frequentie? ­Megalomane online activaties? a.s.r wil dat allemaal niet.

Ze gaven een zak geld aan Sticks, en die deed natuurlijk meteen mee. ­Zogenaamd een Zwolse rapper, maar klinkt als een Randstedelijke ROC. Dat maakt je merk streetwise, zo’n vette coole rap. Strak geplaybackt door Stanley, Sharon, Henk en Bep. 

Sticks vertelt wat Nederlanders van verzekeraars verwachten. De bedrijfstak die we collectief verachten, probeert hij met z’n prietpraat een beetje te verzachten.

Prachtige prospectuswoorden als duurzaam, humaan, maatschappelijk betrokken, vertrouwen en integriteit, vooruit met de corporate geit.

Nee, Sticks is niet van de straat. Dat de hele directie mee mocht rijmen, kon vast geen kwaad. 

‘Ongezouten kritiek’, noemt Sticks zijn slappe babbel. Maar wat is vrijheid in een gecensureerde schnabbel?

Verzekeraars mogen je niet bedonderen, zegt Sticks met veel aplomb. Weet je wel dat a.s.r. de woekerpolis heeft uitgevonden? Die gast is dom, het zijn gewoon honden!

Met hun merken Falcon, AMEV en Waerdye bedrogen ze een miljoen landgenoten. Geen rijmwoorden voor man, dertig miljard pensioen naar de klote!

Waar ze verder helemaal niets van leren, ze wachten al tien jaar met compenseren. 

Maar hij weet natuurlijk van niks, onze angehauchte Sticks. Roept ‘de meeste verzekeraars overleven de eerste de beste crisis niet’ omdat hij nooit de binnenkant van kranten ziet.

Dat a.s.r. in 2008 met 3,6 miljard belastinggeld werd gered. Uit de rokende boedel van Fortis, anders was het al jaren uit met de pret.

‘Ik kan niet alleen maar over koetjes en kalfjes rappen.’  Sticks rijmt over wensen van mensen, alsof a.s.r. ze allang heeft vervuld. Terwijl hij met deze propaganda alleen maar leugens verhult. 

Want zaken rechtzetten, transparant zijn en echt veranderen, fundamenteel?  Zoiets kost tijd en moeite, dat is a.s.r. veel te veel.

Sticks moet minder blowen. Misschien dat-ie het dan helder ziet.

‘Allemaal even betrouwbaar. Ja ja - ik ben kierewiet.’

Deze column staat in Adformatie 13(26 augustus 2016)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie