Wat moet Bos?

Heeft de PvdA eindelijk de langverwachte nummer twee op de lijst dan eindelijk bekendgemaakt, in de persoon van Nebahat Albayrak Albayrak, is ze meteen onderwerp van een fikse controverse.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Terwijl de PvdA in navolging van het CDA (Ayhan Tonca en Osman Elmaci) het kamerlid Erdinc Sacan van de lijst haalde, kon de nummer twee natuurlijk niet ook het veld ruimen.En dus wordt van Albayrak een duidelijk standpunt verlangd over de Armeense kwestie.

Wat schrijft Albayrak vandaag in Trouw?

‘Om officieel van genocide te kunnen spreken, moet bewezen worden dat de volkerenmoord doelbewust is opgezet en uitgevoerd om een bepaalde bevolkingsgroep uit te moorden. Dat bewijs is formeel nooit geleverd in de Armeense kwestie.’Kortom: het is genocide, maar ook weer niet. Tis maar wat voor naam je eraan geeft.

Politieke draaikonterij van het zuiverste soort, lijkt mij. Turken roepen al op tot een verkiezingsboycot, meldt de Volkskrant. Het PvdA-deelraadslid Yük-sel Kaplan van het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes krijgt ‘honderden mailtjes en sms’jes’ van boze Turken. Volgens hem is het allemaal moeilijk uit te leggen. ‘Als er nu niets gebeurt, gaat dat de PvdA minimaal twee tot drie zetels kosten.’

Yo, communicatieadvies voor Bos?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie