Creatie & Campagnes

Digital Design Case: The Imagination Machine

Redactie | 28 mei 2015, 10:28

Wieden+Kennedy Amsterdam laat deelnemers met verbeeldingskracht een vliegtuigje naar hun droombestemming sturen.

Je droomlocatie is dichterbij dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt, is de kracht van je verbeelding en een luchtvaartmaatschappij die je erheen vliegt.

Dat is het idee waarop The Imagination Machine van S7 Airlines is gebaseerd. De Russische luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan negenhonderd bestemmingen. Om dit te communiceren, creëerde Wieden+Kennedy Amsterdam in samenwerking met Tellart een interactieve installatie die onze grijze massa omtoverde in een game controller. The Imagination Machine laat deelnemers in een druk winkelcentrum in Moskou met hun verbeeldingskracht een virtueel vliegtuigje over een grote wereldbol naar hun droombestemming vliegen. 

EEG-technologie vertaalt hersenactiviteit real-time in een route. Er wordt rechtstreeks gevlogen als iemand goed focust, en via een omweg als iemand zich laat afleiden. Lukt het om binnen 45 seconden op bestemming te komen, dan wint de deelnemer een vliegticket. De stunt vond plaats in Moskou in april. Een film van het event is te vinden op het YouTube-kanaal van S7 Airlines.

Kelsie Van Deman, Head of Interactive Production bij Wieden+Kennedy Amsterdam: "Hoewel het meten van kleine, elektrische impulsen in de hersenen en het in real-time doorrekenen naar een vliegroute ongelooflijk technisch is, hebben we tijdens het creatieve proces de focus gelegd op een eenvoudig gebruik voor de deelnemers. Ze hoefden niet bezig te zijn met de algoritmes en techniek achter de installatie, alleen maar met de concentratie op hun droombestemming. Dan vlogen wij ze erheen."

Credits
Bureaus: Wieden+Kennedy Amsterdam, Tellart
Klant: S7 Airlines

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.


S7 Airlines: The Imagination Machine (English)


Tip: submit your work to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case 180 Amsterdam: HP bend the rules
- Case MediaMonks: BBQ Cultures
- Case Momkai: Bugaboo
- Case Random Studio: Fornasetti
- Case MediaMonks: Android Wear Watch Faces
- Case Achtung!: Brush Busters 

Meer over Dutch Digital Design in het dossier van Adformatie.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Dutch Digital Design Wieden + Kennedy Amsterdam

Meer in channel Creatie & Campagnes
Blijf op de hoogte
Van onze partners
Whitepapers