Dag 2 van de Nationale Museumweek: Maastricht

Midden in het hart van misschien wel de mooiste stad van Nederland zwemt vandaag het 'engste lievebeest' van Nederland.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

door Patrick Roubroeks

Als zuiderling ‘ken’ ik de Mosasaurus, de Maashagedis, al jaren. Als kind gingen wij met mijn school al naar hem kijken. Het hele jaar door is dit tot de verbeelding sprekende ‘skelet’, te bewonderen in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Zijn naam is eigenlijk niet correct, want 70 miljoen jaar geleden was er natuurlijk helemaal nog geen Maas maar waren grote delen van Europa bedekt onder een subtropische zee. Maar toch, deze Maashagedis is het troetelbeestje van de o zo trotse Limburger.

Vandaag en morgen is hij in de avonduren te zien tegen de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw in Maastricht. Midden in het hart van misschien wel de mooiste stad van Nederland zwemt hier vandaag 40 meter hoog en 15 meter breed het ‘engste lievebeest’ van Nederland. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Kom dan naar het Natuurhistorisch Museum in Maastricht waar ‘het echte goud’ van Nederland dagelijks te bewonderen valt.

 

 

van de blog over de Nationale Museumweek speelde zich af in Vlissingen.

Patrick Roubroeks is creative director en mede-oprichter van Xsaga, mede-verantwoordelijk voor de campagne &;Ons echte goud&;  van de .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie