#lekkersociaal: de wekelijkse social media update

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week hebben we interessant nieuws voor wie #fit, #foodie én #unicorn is. En uiteraard ook voor wie verder nog geïnteresseerd is in social media!


Ben jij ook , en ? Halleluja! lijkt eindelijk te snappen dat al onze talenten gewoon níet binnen één account passen. Waar we voorheen voortdurend aan het in- en uitloggen waren, is het nu eindelijk mogelijk om meerdere accounts in dezelfde app te beheren. Ga naar je instellingen in Instagram en selecteer ‘Accounts toevoegen’. Bovenaan je scherm kun je vervolgens kiezen met welk account je actief bent. Om je hierbij te helpen, heeft Instagram je profielfoto prominenter gemaakt. Zo kun je al je persoonlijkheden uit elkaar houden. toch!  

Heb je even?
Het is nog geen half jaar mogelijk om überhaupt te adverteren op, en nu al wordt de lengte van video-advertenties verlengt van 30 seconden naar 60 seconden. Z-e-s-t-i-g seconden. Ga maar eens tellen hoe lang dat duurt. Waarschijnlijk heb je het geduld niet, dus wij zullen het je vertellen. Dat duurt langer dan het zetten van een bakkie pleur. Langer dan het reserveren van je sportlesje bij de Vondelgym. Langer dan het afsluiten van een telefoonabonnement. Wie kan er vandaag de dag z’n aandacht nog houden bij iets wat 60 seconden duurt?! Maar goed, het betekent ook 200% meer ruimte om als adverteerder je merkverhaal over te brengen en een spanningsopbouw te creëren. Ach, zolang de content relevant blijft, willen wij wel proberen om eens rustig te gaan zitten voor die lange video’s. Dan zetten we ondertussen even koffie. Dat is toch lekker fotogeniek voor Insta. Opgelost!


Twitter maakt neerwaartse vlucht
Niet alleen het aantal gebruikers van daalt, ook de aandelen bereikten afgelopen maandag een dieptepunt. In welke volgorde de geruchten zich voordeden is lastig bij de houden, maar het heeft alles te maken met de vraag: blijft de tijdlijn wel of niet chronologisch? Het laatste nieuws is dat de tijdlijn wél chronologisch blijft, maar dat de ‘beste’ tweets bovenaan worden getoond. Ach, wellicht horen we morgen weer wat anders. Voorlopig zullen de geruchten ons nog wel om de oren blijven vliegen…


Nog leuker dan de strijd tussen de Broncos en de Panthers, is natuurlijk de échte strijd die zich op het tweede scherm afspeelt tijdens de Super Bowl. Welk social medium kan zich kronen tot het meest social crowded? deed een gooi naar de titel met de introductie van een eigen live info hub. informeerden we je al over dit zogenaamde ‘Sports Stadium’. Helaas liep deze informatievoorziening meteen aan het begin van de wedstrijd al vast. Toch plaatsten 65 miljoen mensen meer dan 265 miljoen Super Bowl gerelateerde posts op Facebook. De gedoodverfde winnaar was – ondanks de neerwaartse vlucht van de laatste tijd – . Zou het weer even een hoogvlieger kunnen zijn? We zullen het nooit weten: Twitter laat zich niet in de kaarten kijken, en brengt geen cijfers naar buiten. Wel delen ze de grootste pieken in tweets.




Naast deze titanen was er ook een nieuwkomer dit jaar: Snapchat! Met 2 Super Bowl gerelateerde Live Stories én Lady Gaga als BS’er (Bekende Snapchatter) was dit lang geen slecht debuut. Wij zijn benieuwd hoe de rollen volgend jaar verdeeld zijn. 

Ons kent ons
Patta’s bestellen we in Engeland, een tablet in Japan en als we zin hebben in friet laten we het vers uit België thuisbezorgen. De wereld is een dorp, dat wisten we al. Maar wist je ook dat je op slechts een paar stappen verwijderd bent van die patatbakker in België, de kapitein van de stoomboot uit Japan en de sneakerbaas in Londen? Voor de gemiddelde mens zijn dit 3,57 stappen om precies te zijn. Slimme wiskundigen hebben berekend dat bijna iedereen op Facebook te vinden is via een &;vriend van een vriend van een vriend van een vriend&;. De oplettende lezer – ha, jij! – zal zien dat het eigenlijk via een &;vriend van een vriend van een vriend van een halve vriend&; zou moeten zijn. Nu hebben we genoeg halve vrienden op Facebook, dus dat is het probleem niet. Voor extreem moeilijk te bereiken mensen ligt het uiterste tegen de 4,7 stappen. Maar zo’n , en als jij heeft vast een gemiddelde wat dichter bij Markieboy himself ligt, namelijk 3,17.


Zo. Heb jij toch even mooi langer dan 60 seconden je aandacht ergens bij gehouden. Maar nu is het hoog tijd om een vegan omelet te maken, staal te gaan buigen in de sportschool en de beste hashtags te verzinnen zoals alleen een echte dat kan. Je moet toch al je Instagram-accounts van content blijven voorzien. Zet ‘m op!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie