Premium

Dit zijn de beste reclameregietalenten, #5 t/m 1

Adformatie stelde een top 10 samen van de beste reclameregisseurs en een top 10 van de beste regietalenten. Vandaag de talenten 5-1.

Nils Adriaans vroeg een aantal kenners (onder wie Erik Verheijen, Sybrig Andringa, Ralph de Haan en enkele anderen die liever anoniem wilden blijven) hem te helpen om een top 10 van reclameregisseurs samen te stellen.

Behalve dat dit een ‘gewogen’ top 10 opleverde, kwamen er ook steevast filmtalenten ter sprake – talent is immers sexy. Vandaar dat we ook top 10 reclameregietalenten hebben gemaakt.

Gisteren de talenten 10/6, vandaag de talenten nummer 5-1. Waarna we woensdag nummer 10-6 van de ‘kanonnen’ bekendmaken, en donderdag de nummers 5-1. En vrijdag, tenslotte, publiceren we een interview met de winnaar.


5 Fabio de Frel (1992)

Regisseur en fotograaf Fabio de Frel begon als stagiair bij Habbekrats en was productie-assistent bij Jim Taihuttu’s speelfilm Wolf. Via Taihuttu’s muzikale project Yellow Claw kwam Fabio in aanraking met videoclips – eerst als editor. Later maakte hij een clip voor Cesqeaux & San Holo en onlangs ook voor Ruyzdael, het nieuwe muziekproject van Duvel. Ook maakte hij recent werk voor Bonne Suits en Asics. ‘Fabio de Frel is een nieuw, jong talent met een behoorlijke dosis goede smaak en een goed gevoel voor subtiele humor, en timing’, aldus een ingewijde.

 

4 Judith Veenendaal (1987)

Zwaar maar licht. Simpel maar complex. Dit soort tegenstellingen omschrijven het werk van Judith Veenendaal, die onlangs een zilveren Young Director Award won in Cannes. Czar jr. vertegenwoordigt haar sinds kort: ‘Door haar crossmediale passie voor film, muziek, fotografie, dans en theater stelt Judith zich open voor elke nieuwe ervaring die op haar pad komt. Constant in ontwikkeling en constant op zoek naar nieuwe manieren om via film haar verhaal te vertellen. Dat uit zich op een hele frisse manier in haar bijzondere films.

(Beide nog geproduceerd door Mr. Frank.)


3 Caroline Koning (1991)

Na haar opleiding ‘International fashion and branding’ aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), is Caroline Koning online doorgebroken met haar film Love Stories. Koning is een eigentijdse storyteller met een romantische inslag; je ziet haar mode-achtergrond terug in haar werk. Ze heeft onder andere gewerkt voor merken als Hunkemoller met Doutzen Kroes, Scotch & Soda en het Van Gogh Museum. Ze wordt vertegenwoordigd door Cake Film. ‘Caroline heeft iets bijzonders, een goed gevoel voor romantiek en een supergoeie smaak. Zij gaat hard doorbreken op korte termijn, mark my words’, aldus een ingewijde.


 

2 Madja Amin (1990)

Na zijn opleiding Bedrijfskunde aan de VU, waar hij zijn Master Marketing behaalde, is Madja Amin, zonder filmachtergrond, de filmwereld ingerold. Zijn videoclip Habiba voor Boef was een rgelrechte hit. ‘Madja is een eigentijdse storyteller met een sterke beeldende visie. Madja heeft het afgelopen jaar mogen werken voor merken als Intersport, FBTO en Gilette’, aldus zijn productiemaatschappij Cake. ‘Zijn werk druipt van de goede smaak en het is authentiek. Een man met een bijzonder verhaal, een prettige persoonlijkheid, en een gun-factor van tien waarmee hij grote kansen gaat krijgen en incasseren’, aldus een connaisseur.

 

1 Mees Peijnenburg (1989)

Mees Peijnenburg is een geboren en getogen Amsterdammer. ‘Mees is jong, rauw, romantisch, gestileerd, authentiek en heel erg van nu.’ In 2013 studeerde hij af aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn afstudeerfilm Cowboys Janken Ook https://vimeo.com/142607802 sleepte een hoop erkenning en awards binnen. De meest recente film die hij maakte – Geen Koningen In Ons Bloed – won 2 Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival. Volgens zijn productiemaatschappij Halal ‘experimenteert Mees graag met verschillende narratieve vormen, blinkt hij uit in spelregie en heeft hij een zijn onderscheidende visuele rauwe stijl. Ook in zijn commercials.’
 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie