Bureaus & Accounts

Limburgse kranten wellicht toch naar Belgische uitgever

Roderick Mirande, redactie | 14 februari 2014, 15:19

Naar het zich laat aanzien, verkoopt Mecom LMG toch aan het Belgische Concentra.

Een deal over de verkoop van de Limburgse kranten is aanstaande. Het Britse Mecom, eigenaar van Media Groep Limburg (MGL) en de Belgische uitgever Concentra hebben een intentieverklaring op hoofdlijnen getekend in het overnameproces van MGL. Dat melden Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad op hun nieuwssite.

De Media Groep Limburg omvat Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Daarnaast maken de drukkerij Nieuwsdruk Limburg (NDL) en een minderheidsbelang (45%) in de publieke regionale omroep L1 onderdeel uit van de groep.

Wel zou er nog flink wat water door de Maas gaan voordat de zaak rond is. 'Er er is de komende maanden nog veel werk te verrichten om te komen tot een akkoord over de transactie.'

De Limburger: 'Beide partijen hebben vastgelegd dat zij uiterlijk 1 juli het verkoopproces willen afronden. In de intentieverklaring zijn voor beide partijen diverse ontbindende voorwaarden opgenomen.'

Eerder hield Mecom de geplande verkoop van MGL tegen. Daarop stapte Loek Radix, de interimdirecteur van MGL, op. Hij was op dat punt al vrij ver in de voorbereidingen om MGL los te weken van Mecom.

 

 

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (1)

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Mgl Mecom Concentra

Meer in channel Bureaus & Accounts
Meer in channel Media
Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs