Dag 5 van de Nationale Museumweek: Hoorn

Vandaag confronteren wij u met een toekomstdroom, want wat u ziet, ziet u niet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

door Patrick Roubroeks

Hoe spannend is dat. In de verte van de historische haven van Hoorn ziet u het VOC-jacht De Halve Maen dat zijn bekendheid ‘veroverde’ door de ontdekkingsreis die Henry Hudson er in 1609 in opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie mee mocht maken. Het doel van de reis was om een alternatieve zeeroute naar de rijkdommen van Indië te vinden, maar Hudson week af van het plan en ontdekte ‘per ongeluk’ Nieuw Amsterdam, het huidige New York. De kleine replica van dit historische schip is het hele jaar door te bewonderen in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn.

Maar feitelijk zien wij hier een visuele aankondiging van de fraaie replica de Halve Maen die hier vanaf 30 mei dagelijks te bewonderen valt. Mocht u nog twijfelen aan de waarde van ‘ons echte goud’ dan is deze sprookjesachtige projectie wellicht voldoende om u te overtuigen van het in standhouden van het historische en varende erfgoed van Nederland. Een mooie en trotse herinnering aan een tijd waarin ‘wij’ de maat sloegen op de internationale wereldzeeën en tevens een dag waarop sprookjes werkelijkheid worden!

Videoverslag:

De voorgaande blogs die Patrick Roubroeks schreef in het kader van de Nationale Museumweek als onderdeel van ;Ons echte goud&;, staan hier: , en .

Patrick Roubroeks is creative director en mede-oprichter van Xsaga, mede-verantwoordelijk voor de campagne &;Ons echte goud&;  van de.

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie