Creatie & Campagnes

Dit zijn de beste brand activations van de maand maart

BrandBase, blogger | 11 april 2017, 10:34

De maand waarin influencers hardlopen, een zandbak virtueel gaat en het Deense team met een schone lei begint.

The Big Chase – Asics

Bureau: 180 Amsterdam

Voor de zwart-wit versie van de klassieke The Gel Lyte V sneaker lieten de designers van ASICS zich inspireren door de film Noir. Om die boodschap over te brengen, nodigde het merk zestig hardlopers – onder wie journalisten en influencers – uit voor een filmisch avontuur in de straten van LA. De 5 kilometer lange route leidde langs mysteries, gangsters, classy dames en jazzy tunes met een mooie eventvideo als resultaat.

 

Audi – Enter Sandbox

Bureau: POL

Kleine jongens worden groot en kleine zandbakken worden virtueel, als je het aan Audi overlaat tenminste. Met Enter Sandbox – een woordspeling op de hit van Metallica – transformeert het automerk met behulp van slimme technologie een zandbak in een VR-landschap waar je met de nieuwe Q5 doorheen kan crossen.

 

Hummel – The All-White Kit

Bureau: Envision

Nederland is niet het enige voetballand dat ernstig is afgegleden. Bij de Denen was de daling – tot recent - nog een tikkie erger. Voor het Deense sportmerk Hummel reden om het roer om te gooien als kledingsponsor van de nationale ploeg. In plaats van een fancy rood shirt te ontwerpen, kwamen ze met een compleet wit tenue op de proppen. De boodschap: vanaf nu maken we een frisse start. Om de outfit heen bouwde Hummel een slimme verrassingscampagne die veel buzz veroorzaakte. Dat de Denen de eerstvolgende wedstrijd met 5-0 wonnen, maakte het sprookje compleet. Dat het een potje tegen het nietige Liechtenstein was, vergeet de sterm in de casevideo even te zeggen. Desalniettemin een leuke actie.

BrandActivation.nl, een blog van BrandBase, selecteert elke maand drie inspirerende brand activation-cases voor Adformatie. Aan het eind van het jaar wordt het allerbeste werk van 2017 gekozen.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Hummel Audi Asics

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs