Creatie & Campagnes

Het beste reclametalent vind je in Eindhoven

Niek Eijsbouts, blogger | 17 maart 2015, 10:11

Internet artists eisen hun plek op tijdens de STRP Biënnale 2015 van 20 t/m 29 maart.

We weten al dat de voetbalkampioen dit jaar uit Eindhoven komt. Maar tijdens de STRP Biënnale viert Eindhoven eerst nog ander talent. 

Dus creatief directeuren, headhunters en recruiters des lands, maakt plaats in uw rolodex! Want op dit festival loopt het meest interessante creatieve talent van het moment. Mensen die je in je bureau wilt hebben en met minstens één bevlieging per dag in je mailbox verschijnen. 

En het gaat misschien even pijn doen. U moet wellicht de ideeën nog even omkeren, bijschaven of zelfs de klant er nog bij zoeken (het zou niet de eerste keer zijn, toch?).

Want deze gasten weten niet wat een abribus campagne is. Ze weten niet hoe je een packshot het beste kunt integreren in een duospot. Dit zijn ook geen jongens die een guitig duo zullen bedenken als je een touroperator wilt promoten. Maar als je voor dat soort klussen zulk talent in huis haalt, dan zullen ze ook snel weer huilend het pand verlaten.

Dit zijn gasten die soms niet eens beseffen dat ze een concept hebben gevonden. Ze willen liever gewoon direct dingen maken. Of ze hebben het al gemaakt, voor de eerste review. En in een review vol scripts en abribuscampagnes zijn ze een verademing. Ze geven je hele bureau zuurstof. Laten we deze gasten voor het gemak even ‘internet artists’ noemen. Want zo noemen ze zelf graag hun eigen idolen, andere internet artists.

Eén van onze creatieven is er zo eentje: Dries Depoorter. 24 jaar en zo trots als een hamster met een notenkraam, sinds dat hij weet dat hij op STRP exposeert. Voor zijn project ‘’ liet hij zich inspireren door de allereerste webcam die ooit op internet verscheen: een camera in de koffiekamer van Cambridge University, gericht op de koffiepot. Zo kon iedere medewerker op zijn computer volgen of er nog versie koffie was. Dries hackte office webcams wereldwijd en toont ze nu in één installatie.

Wie de idolen van Dries zijn? O.a. en . Bescheiden vertelt hij me dat hij nu in dezelfde ruimte exposeert als zij. Zoiets, plus het aanstaande landskampioenschap, kan alleen in Eindhoven.

Denkt u toch nog met weemoed terug aan creatieven uit de jaren ‘90? Rustig maar, Underworld komt ook.

 

Over de auteur

Niek Eijsbouts
Creative Director bij SuperHeroes Amsterdam Lees meer over Niek Eijsbouts

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs