Darre van Dijk over zijn favoriete Esprix winnaar aller tijden

'Dat had ik bedacht willen hebben.'

Natuurlijk ben ik het meest trots dat de oudejaarstrekking van Staatsloterij vorig jaar won met de lange termijnstrategie. Grappig genoeg vind ik het niet eens een typische Esprix-case. Voor mij is de Esprix van oudsher altijd meer gericht op directe en actiemarketing, wat ik het onderscheidende vond aan deze prijs. In de digitale wereld waarin wij leven is dit alleen maar relevanter geworden.

Terugkijkend naar de toppers van de afgelopen jaren staat de SIRE-campagne #doeslief hoog in mijn lijstje. Het was een zeer geslaagde social activatiecampagne waar heel Nederland aan deelnam. Misschien wel een van de beste in de reeks van SIRE. Maar er is een andere case die ik qua creativiteit nog origineler vond, en dat is Pay With Views van Opel. Misschien kreeg die minder aandacht dan #doeslief, maar toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: 'Dat had ik bedacht willen hebben.'

Het idee om mensen aan het werk te zetten voor je merk, aandacht te vragen met de content die ze maken en de weergaven om te zetten in geld om een Opel mee te kunnen betalen, vond ik heel origineel. User-generated content is namelijk het moeilijkste wat er is, en met deze originele twist wisten ze op een creatieve manier veel mensen aan het werk te zetten voor het merk. Deze Esprix-case heeft mij in ieder geval een klein beetje jaloers gemaakt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →