Trending deze week: hoe vaak denken mannen aan het Romeinse Rijk?

Grote kans dat je deze vraag afgelopen week voorbij hebt zien komen op TikTok. En wat blijkt? Ze denken hier vaker aan dan je zou denken.

Mannen en het Romeinse Rijk

Mannen denken wekelijks of zelfs meerdere keren per dag aan het Romeinse Rijk. Het feit dat mannen hier zo vaak aan denken, wekt echter veel ongeloof op bij vrouwen. Dit leidt tot verbazingwekkende reacties op TikTok, terwijl mannen vol passie praten over het Romeinse Rijk. ‘Hoe kun je er nou niet niét aan denken?’ De opvallende vraag gaat viral en de hashtag #Romanempire heeft inmiddels bijna een miljard weergaven.

Ontstaan van een trend

Saskia Cort, een Zweedse influencer, stelde de vraag een jaar geleden al aan haar volgers. Cort ging meteen viral, maar internationaal werd het nog niet opgepakt. Tot einde vorige maand, toen Gaius Flavius, een creator die scènes uit het Romeinse Rijk naspeelt, het idee opnieuw deelde in deze video. En dit keer met groot succes, de trend is wereldwijd geëxplodeerd. Zo pakte Elon Musk het al op en schreven ook kranten zoals The New York Times en The Washington Post erover.

Merken blijven niet achter

Deze opmerkelijke trend, die eigenlijk nergens op slaat (maar wel grappig is) biedt merken direct een kans om hierop in te spelen. Zo grijpt bol.com zijn kans en ook NS kon niet achterblijven.

Maar eigenlijk gaan de credits voor #Romanempire naar Pepsi, die jaren geleden al lieten blijken dat ze een fascinatie hebben voor het oude Romeinse Rijk in deze ‘golden oldie’. 

Wat is de vrouwelijke versie van de #Romanempire? Prinses Diana, de Titanic of misschien toch de Franse Revolutie? De trend gaat verder en heeft nu al geleid tot een zoektocht naar de vrouwelijke variant van de #Romanempire.

Wij van Dorst & Lesser vinden het interessant om te zien hoe een trend zich in korte tijd kan ontwikkelen en daarna als lopend vuurtje rond kan gaan. Verder zijn we natuurlijk wel benieuwd: hoe vaak denk jij eigenlijk aan het Romeinse Rijk? Of nog beter gezegd, over welk onderwerp denk jij dagelijks na?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie