Bar-le-Duc helpt sportclubs duurzamer te worden

In de strijd voor een duurzamere wereld wil het mineraalwatermerk nu sportclubs een handje helpen.

Bar-le-Duc

Het Nederlandse mineraalwatermerk Bar-le-Duc gaat op zoek naar de meest duurzame sportclubs van Nederland. De winnende clubs krijgen een plastic recycling-service aangeboden door Bar-le-Duc. Met deze actie wil het merk een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Met de wedstrijd wil het sportclubs een handje helpen met het optuigen van duurzame initiatieven. Het mineraalwatermerk gaat voor de winnaars hun plastic flessen verwerken. Ook ontvangen zij een bedrag van duizend euro, waarmee ze worden uitgedaagd om na te denken over duurzame oplossingen. 

Bar-le-Duc heeft deze wedstrijd in het leven geroepen, omdat het op continue op zoek is naar manieren om zijn impact op het milieu te verkleinen en een bijdrage te leveren aan de stap naar een circulaire economie, verklaart Erald Holtrust, directeur bij Bar-le-Duc. ‘Deze campagne is voor ons een testcase om kennis op te doen over hoe wij zoveel mogelijk petflesjes weer terug kunnen halen uit de markt voor hergebruik.’

Voor deze actie werkt het merk samen met gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven. ‘Zo onderzoeken we wat er nodig is, en met welke verschillende partijen we een zogenaamd gesloten recycle circuit kunnen realiseren’, aldus Holtrust.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie