Five Degrees maakt kunstwerk met paintballmachine, aangestuurd door menselijk brein

Tijdens het fintech-evenement Money20/20 konden bezoekers verf laten schieten op een canvasdoek.

Five Degrees, een Nederlandse aanbieder van digitale bancaire software, komt met het kunstwerk Dutch Mind Masters. Het doek is gemaakt door middel van denkkracht van het menselijk brein. Tijdens het evenement Money20/20 in de Amsterdamse RAI konden bezoekers van de Five Degrees-beursstand hun eigen bijdrage leveren aan het kunstwerk.

De bezoekers kregen een headset op waarmee het mogelijk werd om hun hersenactiviteit te registreren. Met de headset op nemen de bezoekers recht voor het canvasdoek plaats. De hersenactiviteit die wordt opgevangen met de headset wordt gebruikt om een paintballapparaat aan te sturen. De machine schiet een paintball af wanneer de bezoeker, met headset op, zich focust.

Dutch Mind Masters

Uiteindelijk hebben meer dan 250 bezoekers bijgedragen aan het kunstwerk. Het doek wordt online geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan de Hersenstichting. De machine is ontwikkeld door brandbuilding-bureau And Now This in samenwerking met een team van technische experts.

‘Technologie wordt steeds autonomer, maar het kan zichzelf niet ontwikkelen’, stelt Paul Bakker, co-founder van And Now This. ‘Het menselijke brein is onmisbaar om tot creatieve oplossingen te komen. Onze opdrachtgever Five Degrees heeft het menselijke aspect hoog in het vaandel staan. Met Dutch Mind Masters vieren we die creativiteit.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie