Herdenkingsfilm confronteert kinderen met oorlog in Nederland en onmogelijke keuzes

Voor Nationale Kinderherdenking ontwikkelde en produceerde Bee-Agency ‘De onmogelijke keuzes van Daan’.

Het monument op de Dam wordt opgeblazen, raketten bestoken Amsterdam, mobieltjes moeten verplicht worden afgestaan.

In de film ‘De onmogelijke keuzes van Daan’ wil de Nationale Kinderherdenking  'kinderen stil laten staan bij het belang van herdenken en vrijheid'. Gezien de situatie in Oekraine en de dreigende Russische taal is het ook  een angstaanjagende confrontatie met een situatie waarin Nederland daadwerkelijk in een oorlog is beland.

Advertentie
advertisement

Verraad jij iemand om je moeder vrij te krijgen?

De film, ontwikkeld en geproduceerd door Bee- Agency, volgt de jonge hoofdrolspelers Daan, Yara en Milan. Ze komen terecht in een Nederland dat onder vuur ligt en bezet wordt. Gewoon in deze tijd, in hun eigen wijk. Ze komen voor moeilijke keuzes te staan.

De kijker zelf moet die maken: Bied je een jongen die voor je deur staat hulp omdat zijn ouders net zijn opgepakt of niet? Lever je je telefoon in als dat moet? En verraad je iemand in ruil voor de vrijheid van je moeder of vader?    

De keuze van de jonge kijker bepaalt het verloop van het verhaal. Er moeten drie bepalende keuzes worden gemaakt, met acht verschillende uitkomsten mogelijk.

(Tekst loopt verder onder video)

Van 8 tot 14 jaar

De film ‘De onmogelijke keuzes van Daan’ richt zich op kinderen van 8 tot 14. Met deze vernieuwende vertelvorm wil de Nationale Kinderherdenking beter aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren.

De bedoeling is een gesprek op gang te brengen. Dat kan op verschillende manieren. Individueel, via het online platform of gezamenlijk tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. 

Bekijk hier de gehele interactieve film. 

still film
Het Monument opp de Dam, zojuist opgeblazen in de film.
Het Monument opp de Dam, zojuist opgeblazen in de film.
Advertentie