Opvallend: S7 Airlines produceert een docu voor aliens

De documentaireserie moet ervoor zorgen dat mensen opnieuw verliefd worden op de aarde.

S7 Airlines komt met een documentairereeks over de planeet. De video’s moeten mensen eraan herinneren dat onze planeet de moeite waard is om te ontdekken. Dit doet de luchtvaartmaatschappij middels promotiefilmpjes voor aliens, getiteld: ‘Visit Earth’. De campagne is gemaakt door Wieden + Kennedy Amsterdam, Popcorn Brain en Ambassadors.

De video's zijn onderdeel van een langlopende strategie. De vliegtuigmaatschappij wil benadrukken dat onze aarde een prachtige plek is, wat mensen moet stimuleren om meer te reizen. ‘Wij zien de aardbodem als iets vanzelfsprekends’, verklaart Evgeny Primachenko, creative director van W + K Amsterdam. ‘De serie herinnert ons eraan hoe bevoorrecht we zijn om hier te mogen wonen. Wij hebben van alles: ijs, watervallen, bergen, stranden, schattige puppy’s, feesten en nog veel meer.’

Al deze aspecten komen terug in de zesdelige reeks, waarvan elke aflevering een eigen thema heeft (natuur, eten, feesten, kunst, sport en liefde). In Rusland zijn de video’s al meer dan 35 miljoen keer bekeken en is sinds deze week zijn ze ook beschikbaar in het Engels. De volledige serie is te vinden op deze website. 

Aflevering 1
Aflevering 2

Planeet aarde en zijn glorie

Het merk heeft al eerdere commercials gemaakt waarin de schoonheid van de aarde centraal staat. Zo vertellen kinderen naar welke plek zij het liefst naartoe willen. En maakte S7 een campagne genaamd ‘The Best of Planets’ over onverwachte plekken op aarde. Beide video’s zijn van Wieden + Kennedy. Het bureau werkt sinds 2014 voor S7 Airlines.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie