Poll: Het is goed dat de KNVB-bobo's alleen een speldje dragen in Qatar!

Of is het beschamend dat Nederland nu afstand neemt van de OneLove-aanvoerdersband?

Voorafgaand aan het WK lieten de KNVB en Oranje strijdlustig weten dat aanvoerder Virgil van Dijk de One Love-aanvoerdersband zou dragen in Qatar, ‘ook al zouden daar consequenties aan verbonden zijn’.

Tal van landen volgden het Nederlandse initiatief tegen discriminatie, maar toen de Fifa dreigde met een gele kaart voor de aanvoerders en naar verluidt ook een schorsing, trokken ze zich schielijk terug.

Maar de geest was uit de fles. Het Duitse elftal hield uit protest een hand voor de mond en de afgevaardigde ministers van Duitsland en Belgie besloten op de tribune gewoon de OneLove-aanvoerdersband te dragen. Laatstgenoemde liet hem nog even goed zien aan Fifa-baas Gianni Infantino.

KNVB zelf, de initiator van OneLove-band, gaan dat niet doen. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond (lees vooral ook deze column), verklaarde de OneLove-band ineens tot een ‘onnodig statement’

Hij denkt dat hoewel ‘minder sexy misschien dan wat de Duitse en Belgische minister hebben gedaan’ een dialoog ‘de meeste impact heeft’ uiteindelijk. Het is volgens De Jong geen ‘beauty contest wie het mooiste statement gemaakt heeft’. De aanwezige emir krijgt daarom alleen een OneLove-speldje te zien bij de bobo's van de KNVB.

Wat vind jij. Heeft De Jong gelijk en is een speldje de beste keuze. Of is het beschamend dat het land dat van het initiatief tot de OneLove-band zijn keutel nu intrekt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie