Pianiste Iris Hond zet hersengolven bij eten van chocolade om in muziek

Smaak van Godiva chocolade versterkt door muziek.

De Nederlandse pianiste Iris Hond heeft  muziek gecomponeerd gebaseerd op hersengolven van mensen tijdens het eten van Godiva chocolade.

Achterliggende gedachte van de samenwerking tussen het chocolademerk en de pianiste is dat chocolade emoties losmaakt in het brein en muziek deze versterkt. Nadat hersengolven tijdens het eten van Godiva chocolade zichtbaar werden gemaakt, dook Iris Hond de studio in om geïnspireerd door deze patronen een pianocompositie te maken.

In een toelichting zegt zij: ‘De golven creëerden voor mij een directe inspiratie om vanuit te schrijven. Ik heb gekeken naar de structuur van de golven en in combinatie met het zelf proeven van de chocolade en voelen wat het met mij deed, ben ik achter de vleugel gaan zitten en kwam de muziek vanzelf. De zoete chocolade brengen je in super zachte, bijna zwoele staat. In de bittere en pure zit meer 'bite' en letterlijk meer donkerte.’

Minidocumentaire

Volgens Tim Smits, de neuropsycholoog die het hersenonderzoek begeleidde, is het wetenschappelijk aangetoond dat het eten van chocolade het brein activeert. Daarbij doen zich wel verschillen voor al naar gelang de soort chocolade. Pure chocolade heeft vooral effect op het cognitieve deel van de hersenen en zorgt voor extra alertheid, terwijl melkchocolade invloed heeft op het beloningscentrum van het brein.

Op godivachocolade.nl is in een minidocumentaire te zien hoe dit project verliep. wat muziek kan toevoegen aan hun chocoladebeleving, Hier zijn ook de composities te beluisteren die zijn gemaakt bij de hersenactiviteit die gepaard gaat bij het eten van Godiva Milk, 72% Cocoa, 90% Cocoa, Salted Caramel en Blood Orange.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie