Directeur journalistiek Marcel van Lingen weg bij Talpa Network

Hij vertrekt per 1 februari.

Directeur journalistiek Marcel van Lingen heeft besloten per 1 februari volgend jaar Talpa Network te verlaten. Hij was bijna twee jaar werkzaam in, zoals hij zelf zegt de ‘machinekamer’ van het bedrijf.

Van Lingen was voorheen werkzaam als directeur en hoofdredacteur van het ANP, dat Talpa Network in 2018 heeft overgenomen. Van Lingen heeft zich volgens Talpa Network 'voornamelijk beziggehouden met het overbrengen van zijn ruime kennis op journalistiek gebied aan de jonge generatie'. 

Pim Schmitz namens de raad van bestuur van Talpa Network: 'Met zijn ruime ervaring heeft hij als nestor binnen Talpa Network zijn kennis overgedragen aan een hele nieuwe generatie. Daarvoor zijn wij hem zeer erkentelijk.'

Van Lingen: 'Het was een eer en een genoegen bij te dragen aan de inhoudelijke versterking van Talpa Network. Ik heb met veel plezier samengewerkt met de jonge generatie datagedreven nieuwsmakers bij Talpa Network.'

Van Lingen werd vorig jaar april directeur journalistiek bij Talpa Network. Het bedrijf van John de Mol had de ambitie om een eigen nieuwsmerk en -platform te bouwen. Die plannen zijn inmiddels van de baan en in plaats daarvan mikt Talpa Network nu op het nieuwsmerk dat het al in huis had: Hart van Nederland. Van Lingen krijgt dan ook geen opvolger.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie