Game-apps zijn wereldwijd het populairst

Distimo onderzocht welke apps in november het meest werden gedownload in de appstores van Apple, Google en Amazon. Games zijn wereldwijd de populairste apps, zowel gratis als betaald.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De onderzoekers keken naar gratis en betaalde apps, en apps die in de app inkomsten genereren.

De games Candy Crush Saga en Clash of the Clans, games die verdienen aan in-app transacties, maken de hoogste omzet van alle apps.

De top 5 populairste gratis apps in de Apple App Store:

En in Google Play:

De top 5 betaalde apps in de Apple App Store:

En in Google Play:

De top 5 gratis apps met in-app inkomsten in de Apple App Store:

En in Google Play:

 

Wat opvalt:
Facebook staat hoog in beide lijsten, en de Facebook Messenger staat vierde op de Google Play-lijst na een stijging van 20 procent in het aantal downloads.

De onderzoeker vonden ook dat Amerikaanse consumenten de meeste gratis apps downloaden in de Apple App store (27 procent van totale aantal downloads).  Daarna volgen de Chinezen met 20 procent.

Voor Google Play geldt dat de meeste downloaders in de VS wonen, gevolgd door India.

Apple grootste marktaandeel
De Apple App Store heeft het grootste marktaandeel, 63 procent. Maar in juni van dit jaar lag dat percentage nog op 70 procent. Google Play had in november een marktaandeel van 37 procent.

Methodiek
Distimo keek voor  naar de omzet uit de appstores, in 34 landen waar zowel Google als Apple hun appstores exploiteren: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Philippijnen, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, VS en Vietnam.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie