VrijMiBlog #39: de wekelijkse social media update

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week in een DoMiBlog, met net zoveel social media nieuws als je van ons gewend bent.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De nieuwjaarsgekte knalt straks los, en natuurlijk willen wij om klokslag 00:00 uur onze geliefdes laten weten hoeveel we van ze houden. Omdat we niet al onze Facebook BFF’s, collega’s en oude tantes tegelijk kunnen bellen, zijn onze mobieltjes gelukkig verbonden met het wereld wijde web en kunnen we ook Whatsappjes sturen. Dat gaat toch wel zo snel. Ten minste, bij een goede internetverbinding. Binnenkort hoeven we ons daar gelukkig geen zorgen meer over te maken. Een komt met een interessante toekomstvoorspelling. Hij verwacht dat het 5G-netwerk in 2020 beschikbaar zal zijn. Deze versie zal 100 keer zo snel zijn als het huidige 4G en heeft 1.000 keer de capaciteit van 4G. Wat ons betreft vliegen de komende vier jaar snel voorbij! 


Twitter heeft al flink wat stappen gemaakt als het gaat om het fatsoeneren van het taalgebruik van Twitteraars. Het platform heeft genomen tegen slecht gedrag. En dit lijkt te werken. Pesterij, haatzaaien en intimidatie zijn ook zó 2015. Mensen die hier toch nog hun hobby van maken worden geschorst of verwijdert. De geniepige gebruiker die terugkeert onder een andere naam, zal heel wat obstakels tegenkomen met de nieuwe regels. Twitter kan door het traceren van het telefoonnummer de ware identiteit van het nieuwe account achterhalen. Toch wel handig die mobilisering! 

Facebook wekt je interesse
Dat de mobilisering zijn intrede heeft gedaan, blijkt ook uit de nieuwe voor mobiel. De traditionele brij van nieuwtjes wordt op de schop genomen. Om de app te verbeteren wil Facebook nieuwsfeeds gaan sorteren op onderwerp. Door de mogelijkheid om door verschillende feeds te swipen, krijg je de kans om nieuwe verhalen en onderwerpen te ontdekken. Zo lees je nog eens iets nieuws!   

 

Zoals bijvoorbeeld het verhaal over de hack van een bestuurder van . Leung Chun-ying zelf zegt niets te weten van de nogal extravagante vriendschapsverzoeken die hij – al dan niet zelf – verstuurde. In zijn vriendenlijst zijn schaars geklede meisjes te vinden uit verschillende landen. Óf meneer Chun-ying probeert zich uit een benauwde situatie te fröbelen, óf hij is het eerste staatshoofd dat via Facebook gehackt wordt. Wij zijn benieuwd naar de reactie van Facebook!

Watskeboort
Aan alle social media gekte van 2015 komt dan nu echt een einde! Watskeboort in 2015? heeft flink geklust en gesleuteld aan een creatieve campagne in combinatie met de top 2000! 

Wij hebben met bloed zweet en kranen – en natuurlijk een flinke dosis plezier – onze wekelijkse blog weer voor jullie samengesteld! Leg je telefoon weg, get dressed en maak er een onvergetelijke avond van! Tot in een happy and social 2016! Cheers!!!

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie