ACM waarschuwt voor agressief en misleidend Kabel-gigant.com 

Tientallen klachten bij consumentenwaakhond. Bedrijf stuurt ongevraagd usb-kabel en earpods op, jaagt mensen die niet betalen daarna op.

Shutterstock, bewerking Adformatie

Je stuurt consumenten ongevraagd een pakketje met earpods of usb-kabels en verzoekt ze hiervoor 14,95 euro te betalen. Doen ze dat niet dan spam je ze met betalingsherinneringen, verhoogt het te betalen bedrag met 25 euro en dreigt met een incassoprocedure.

Ziedaar de marketingpraktijken van Kabel-gigant.com. Het bedrijf houdt er een dermate agressieve verkoop- en incassopraktijk op na dat de Autoriteit Consument en Markt een persbericht heeft rondgestuurd om te waarschuwen voor de praktijken.

Consumenten die ongevraagd iets toegestuurd krijgen, hoeven daar niet voor te betalen, zegt de ACM, en hoeven het ontvangen product ook niet terug te sturen.

Advertentie
advertisement

Structurele praktijken 

De ACM ontving tientallen meldingen van consumenten die agressief door dit bedrijf werden benaderd om te betalen. Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond en waarvoor de ACM ook waarschuwde. 

Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM, roept consumenten uitdrukkelijk op niet te betalen: “Wij waarschuwen consumenten voor de praktijken van Kabel-gigant. Consumenten onder druk zetten om te betalen voor iets dat ze ongevraagd toegestuurd krijgen, is een agressieve en misleidende verkooppraktijk.”

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie