EU pakt elektronische sigaret aan

De Europese Unie neemt maatregelen tegen de elektronische sigaret. De nepsigaret gaat onder de regels voor medicijnen of tabaksproducten vallen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat zijn onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten woensdag overeengekomen in de strijd tegen het roken. Met de strengere regels wil de EU vooral voor jongeren tabaksproducten onaantrekkelijk maken.

Waarschuwingen groter

De waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan, worden groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan 20 sigaretten verboden, aldus het principeakkoord. Ook menthol in sigaretten is vanaf 2020 niet meer.

Omstreden herziening

Vooral de e-sigaret zorgde nog voor discussie. Het parlement ziet dat product als hulpmiddel voor verstokte rokers om te stoppen, terwijl lidstaten waarschuwen dat de e-sigaret jongeren tot roken zou kunnen aanzetten.

De tabaksindustrie trok fel van leer tegen het strenger maken van de Europese wetgeving. Naar schatting sterven jaarlijks 700.000 personen in de EU aan de gevolgen van roken.

Bron:  ANP 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie