Rijksmuseum start designwedstrijd

Het Rijksmuseum start vandaag, ter viering van het 1-jarig bestaan van Rijksstudio, de designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk. Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video) mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en met beeld uit de Rijksstudio.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op 1 november 2012 lanceerde het Rijksmuseum (creatie: Fabrique en Q42 in samenwerking met Irma Boom Office). ‘Een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing’ waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie gratis beschikbaar is. Duizenden bekende en verrassende (hoge resolutie) beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te liken én om zelf mee aan de slag te gaan.

Droog Design en mode-ontwerper Alexander van Slobbe lieten zich bijvoorbeeld inspireren door de collectie en maakten een eigen creatie. Inmiddels zijn 150.000 beelden beschikbaar.

Sindsdien zijn er ruim 110.000 Rijksstudio’s gemaakt, en werd de site met diverse prijzen gelardeerd: waaronder een gouden SpinAward 2013, Golden European Design Award 2013 en Dutch Design Award 2013.

Taco Dibbits, directeur Collecties: ‘Iedereen kan deelnemen aan de designwedstrijd. Je hoeft geen professional te zijn. Rijksstudio is immers ontstaan vanuit de overtuiging dat de collectie van het Rijksmuseum van en voor iedereen is.’

In het voorjaar van 2014 wordt de uitgereikt aan de winnaar van de designwedstrijd waarbij het winnende ontwerp in het Rijksmuseum tentoongesteld wordt.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie