#TGIF - 10 jaar twitter!

Zo reageerde het internet op het tienjarige bestaan van Twitter!

Branded contentbureau  laat je zien wat afgelopen week hot topic & trending was op Social. Afgelopen maandag bestond Twitter 10 jaar. Een groot feest voor de Twitteraars! In januari was er een tijdje onrust omdat het gerucht ging dat de geliefde 140 tekens werden opgerekt naar 10.000, maar daar was gelukkig niks van waar. In de afgelopen 10 jaar is Twitter uitgegroeid tot één van de grootste Sociale platformen. Wij geven je een overzicht van de afgelopen 10 jaar in Tweets! 

1) De eerste tweet
Het begon allemaal met deze tweet van Twitter oprichter Jack Dorsey, toen Twitter nog Twitter heette. Dit was de codenaam voor het project van Dorsey, dat hij samen met de andere oprichters Evan Williams, Biz Stone en Noah Glass startte.

 

2) Ook de eerste Hashtag kwam erachter aan! 

Een Hashtag? Dat bleek helemaal geen gek idee te zijn!

 

3) Ellen en haar Squad

Ellen DeGeneres schreef Twitter-historie met de meest geretweete selfie ooit (Meer dan 3,3 miljoen keer). Op de selfie staan onder anderen acteurs Bradley Cooper, Kevin Spacey en Brad Pitt en actrices Jennifer Lawrence, Julia Roberts en Angelina Jolie.

 

4) Twitter door de jaren heen

Door de jaren heen is er veel gebeurd op Twitter en de hele wereld kon het volgen! Twitter zelf maakte speciaal voor hun verjaardag nog een speciaal overzicht. Denk aan de toetreding van de Paus op Twitter, de eerste tweets vanuit de ruimte, maar ook berichten waarin we massaal stilstonden bij de dood van verschillende iconen, zoals Nelson Mandela.

 

5) Je eerste tweet?

Wat is eigenlijk je eigen eerste tweet geweest? Dat kan je checken!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie