Bundesliga test loyaliteit voetbalsupporters in nieuwe campagne

Nepzaakwaarnemers proberen troptransfers te bewerkstelligen bij bekende voetbalfans.

  • Design
  • 5 January 2018
  • Christian Manuputty

De Bundesliga, de hoogste voetbalklasse in Duitsland, test in een online film hoe loyaal diehard fans zijn aan hun eigen voetbalclub. In de video gaan drie fans van Bayern München, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach afzonderlijk van elkaar op gesprek bij twee (nep)zaakwaarnemers. De fans dachten dat ze werden uitgenodigd voor een tv-interview.

Al snel blijkt dat het gesprek anders van aard is. Voor de verandering wordt geprobeerd niet voetballers te transfereren, maar voetbalfans. De zaakwaarnemers proberen namelijk een overstap te forceren door onder andere een grote zak met geld aan te bieden aan de fans. Deze voetballiefhebbers zouden dan fan moeten worden van de rivaal van hun eigen club. De supporters zijn echter trouw en weigeren het aanbod. Als de fans de ruimte verlaten, worden ze opgewacht door hun mede-supporters die hun blijdschap tonen.

De campagne is speciaal voor de winterstop ontwikkeld door het Belgische bureau Duval Guillaume.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie