Dutch Digital Agencies gaat samenwerking aan met Siteimprove

Partnership moet bijdragen aan beter toegankelijke websites voor mensen met een chronische ziekte of handicap.

Siteimprove is een bedrijf dat zich focust op het vereenvoudigen van zowel het websitebeheer en de kwaliteit en toegankelijkheid van websites. In het kader van de samenwerking die nu is gesloten met branchevereniging DDA, zullen beide partijen inzetten op het bevorderen van de bewustwording onder bureaus, bedrijven en overheid omtrent digitale toegankelijkheid.

Advertentie
advertisement

Digitale inclusiviteit

Volgens de 'Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte' zijn bedrijven verplicht om te zorgen voor toegankelijkheid van hun producten en diensten. Daarnaast staat op de agende de Europese Accessibility Act, waarin meer specifieke eisen ten aanzien van toegankelijkheid voor commerciële organisaties en e-commerce zullen worden opgenomen.

Beide partijen verklaren in een bericht over de samenwerking dat toegang tot het internet een 'mensenrecht' is. Niemand mag online worden uitgesloten. Het zijn echter vooral overheidsinstanties die zich inzetten om websites zo toegankelijk mogelijk aan te bieden. 'Toch gek, als je bedenkt dat overheden helemaal geen commerciële doelen hebben met betrekking tot online dienstverlening', zegt Chantal van Melle, Strategic Alliance Manager bij Siteimprove.

Meer omzet

Van Melle benadrukt dat ruim 2 miljoen Nederlanders vanwege handicap of ziekte dikwijls moeilijk toegang krijgen tot websites (Bron: Shoppingtomorrow; opportunities off e-accessibility). Door meer rekening te houden met het inclusieve aspect bij digitale projecten, kunnen bedrijven volgens haar het verschil maken. Dit doordat meer mensen toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van websites, zodat er dus ook meer omzet kan worden gemaakt.

Het eerste resultaat van het partnership is een event (invite-only) op dinsdag 30 april, waar inclusiviteit als strategie besproken zal worden.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie