Philips introduceert lichtplafond OneSpace; een 50 jaar oud idee

Philips heeft een innovatief lichtgevend paneel onthuld dat een compleet plafond kan bedekken met een gelijkmatig wit licht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het paneel is voor het eerst getoond op Light+Building; ’s werelds grootste vakbeurs voor verlichting en gebouwentechniek in Frankfurt.

Het Philips OneSpace lichtgevend plafond vervult de rol van plafond én lichtbron, waardoor geen extra plafond nodig is. De combinatie van LED-licht en textiel zorgt volgens Philips voor een serene sfeer en is geluidsabsorberend, terwijl de bron van het licht verborgen blijft. Het plafond straalt een wit licht uit dat het gevoel van natuurlijk daglicht oproept. Het kan gedimd worden en gebruikt als veiligheidsverlichting. Ook is het mogelijk om het plafond aan te sluiten op gebouwbeheersystemen waardoor het mogelijk is om de bediening te centraliseren en organisaties efficiënter met energie om kunnen gaan. Het resultaat is een glad plafond dat een ‘uniform en verblindingsvrij licht’ uitstraalt.

‘De innovatieve Philips OneSpace leidt tot een nieuwe definitie van hoe licht gebruikt kan worden in architectuur en design. Licht is niet langer slechts een toevoeging aan een ruimte, maar een belangrijk component in de architectuur’, aldus Antoon Martens van Philips Lighting. ‘Met het minimalistische, ultradunne lichtpaneel maak je dankzij het plafond een waar designstatement.’

De Amerikaanse auteur en hoogleraar biochemie Isaac Asimov voorspelde in een artikel over de technologie van de toekomst in de New York Times (1964) dat een lichtgevend plafond zoals de OneSpace ooit zou bestaan. Hij schreef: ‘In 2014 zullen elektroluminescentiepanelen gemeengoed zijn waarbij plafonds en wanden een zachte gloed verspreiden.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie