Rel om voorlichting van ‘borstvoedingsmaffia’ in Antoniusziekenhuis

Baby’s zouden door flesvoeding een scheef hoofd en minder liefde krijgen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De borstvoedingsmaffia wordt het onder zwangeren en oud-zwangeren genoemd, de nogal fanatieke pleitbezorgers van moedermelk.

Klaarblijkelijk zijn ze ook in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein langs geweest, want de voorlichtingsavond daar liep uit op een rel, vandaag.

Tijdens een voorlichtingsavond zouden de voorlichters onder meer hebben verteld dat baby&;s die met de fles worden gevoed minder liefde krijgen en een scheef hoofd ontwikkelen.

Te weinig liefde met fles

Bezoekers Alexander Poort en Haitske van de Linde zijn hierover ontstemd. Poort schreef een , terwijl Van de Linde haar relaas tegen T-RTV Utrecht uiteenzette. Volgens haar waren de medewerkers van het ziekenhuis duidelijk antiflesvoeding en gingen vrij ver in hun uitspraken daarover. Zo zou gezegd zijn dat als je geen borstvoeding geeft, je je kindje niet de liefde kunt geven die nodig is, aldus Van de Linde.

Haitske van de Linde laat CommunicatieOnline later via Twitter weten niet zozeer moeite te hebben met het belichten van de voordelen van borstvoerding in voorlichting. &;Ik heb moeite met waardeoordelen. Zeker door medewerkers van een ziekenhuis. Dát kan niet.&;  

Van de Linde wil zelf graag borstvoeding geven zodra haar kindje is geboren, maar wil zich er niet schuldig over voelen mocht dat niet lukken. 

Voordelen belichten

Het St. Antoniusziekenhuis heeft RTVUtrecht in een reactie aangegeven dat het niet achter de omstreden uitspraken staat.

Verloskundige Ilse Hostyn van het ziekenhuis gaf de omroep wel aan een voorstander te zijn van borstvoeding. Ze vindt het dan ook niet raar dat op een voorlichtingsavond vooral de voordelen van borstvoeding worden belicht.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie