Sterke groei 99designs in Nederland

Een jaar na de lancering van de Nederlandstalige versie van de ontwerpmarktplaats, hebben ruim achtduizend Nederlandse designers zich aangesloten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Om precies te zijn gaat het om 8.479  designers. Dit aantal stemt tot tevredenheid bij Partick Llewyllyn (zie foto), ceo van 99designs. &;Nederlandse designers en bedrijven wisten ons sinds 2008 te vinden, maar nu we lokaal aanwezig zijn zien we een significante groei in het aantal aangesloten designers en ontwerpwedstrijden. We zien dit ook terug in de omzet. In Nederland groeide deze 3,5 keer sneller dan in de Verenigde Staten afgelopen jaar.”

De ontwerpmarktplaats is vooral populair onder zzp’ers en kleine startende bedrijven. De grootste vraag is naar een nieuw design voor een logo (65%).  Een groeiend deel van de opdrachten komt verder van bedrijven die vragen om andere ontwerpen dan voor een nieuwe identiteit. Tamara Wouda, Country Manager voor Nederland: &;Denk aan een opdruk voor t-shirts, een etiket voor een verpakking of een boekomslag.&;

De vraag van Nederlandse organisaties is als volgt verdeeld:

Logo                             65%
Website en app            8%
Visitekaartje                 7%
Illustraties                    3%
Kaart en uitnodiging    2%
Overig                         15%

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie