Browsen in 3D met Magic Leap en multiplayer ervaringen in AR

Alles Augmented #10 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Meer dan 1 miljard mobile AR gebruikers

De wereldwijde VR/AR Association heeft met Nielsen de impact van mobile AR onderzocht. Het rapport  laat zien dat er meer dan 1 miljard mobile AR gebruikers zijn. De meesten werken met iOS devices, maar sinds de update naar ARCore 1.6 zijn er ook 250 miljoen Android devices AR-ready. Het overgrote deel van het AR-gebruik (84%) betreft social media apps, ik denk vooral lenses. De grootste gebruikersgroep is vrouwen tussen de 18 en 34 jaar. Lees het hele onderzoek.

2. Gamen, browsen of video bekijken met Magic Leap

De Magic Leap blijft talk of the town met alweer nieuwe ontwikkelingen. In de eerste betaalde game Seedling is het verbluffend hoe de game samensmelt met de omgeving. Daarnaast heeft Mozilla een nieuwe browser voor Magic Leap ontwikkeld. Hiermee verandert het internet in 3D, maar soms is het ook gewoon fijn om content op een vlak scherm te lezen. Uitgever Cheddar is een samenwerking aangegaan waarin het nieuws op panelen in je huis hangt. Nice.

Cheddar Experience for Magic Leap

3. Nieuwe AR multiplayer ervaringen

Sinds de laatste ARKit update¬†kun je ook¬†multiplayer AR¬†ontwikkelen. Verschillende spelers kunnen¬†zo met hun Apple device¬†dezelfde AR ervaring hebben. &Samhoud Media lanceert¬†de app¬†‚ÄėDance with us‚Äô¬†waarmee je samen de dansvideo kan bekijken van Norah en Yarah en zo¬†hun moves kan leren. Lego¬†is altijd¬†bezig met nieuwe technologie en heeft¬†de multiplayer AR-app ‚ÄėLego¬†Playgrounds‚Äô¬†gemaakt voor hun NinjaGo-lijn. De app scant een Lego-set en voegt hier een AR-laag aan toe. Iedereen kiest een karakter en speelt samen dezelfde AR-game. Heel tof.

LEGO Playgrounds Mixed Reality App

4. Met augmented reality kan je ook objecten verwijderen i.p.v. toevoegen

Augmented Reality gaat vaak over objecten toevoegen aan de realiteit, maar we kunnen met de techniek ook objecten verwijderen. Als de wereld onze interface is, zijn wij vrij om die wereld naar eigen inzicht in te vullen. ViewAR heeft dat toegepast in de feature Diminishing Reality, dat onder meer wordt ingezet voor de app Markilux. Door middel van deze app kun je de muur in je woning leegmaken om goed een rolgordijn te kunnen plaatsen. Slim!

Markilux - Diminished Reality

5. Een avatar die reageert op zijn omgeving

De start-up¬†Artie¬†biedt¬†een AR-platform waarmee je¬†avatars kan maken die reageren op de omgeving. Inmiddels¬†is er een avatar genaamd ‚ÄėMoke‚Äô die reageert op de stem en een avatar genaamd Winnie, die kunstmatige intelligentie gebruikt om de omgeving te herkennen. Binnenkort verschijnt de ‚ÄėWonderfriend Engine‚Äô waarmee bedrijven zelf slimme AR-avatars kunnen maken.

Artie - AR Test Montage

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie ‚Üí Login ‚Üí
Advertentie