'Be My Eyes': Leen je ogen aan een blinde

Een app waarmee jij kunt kijken voor een blinde

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag werd ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens verrast door een app. Een app die uitblinkt in zijn eenvoud maar tegelijkertijd een enorme impact kan hebben. Een app die mij met vernieuwde blik laat kijken.

Ik heb het hier over de app . Deze app verbindt mensen die niet kunnen zien met mensen die wel kunnen zien. Wanneer een blinde in een situatie zit waarbij hij normaliter iemand in zijn omgeving om hulp zou moeten vragen kan hij nu de Be My Eyes app opstarten, er wordt gelijk verbinding gemaakt met een gebruiker die heeft aangegeven wél te kunnen zien. Wanneer deze opneemt (via de Be My Eyes app) is er simpel gezegd een video call opgezet, met als verschil met de meeste video bel apps, dat de camera achter op de telefoon aanstaat in plaats van die aan de voorkant. Vanaf dat moment kun jij zien voor de blinde en kun je beschrijven wat je ziet.

De eerste persoon die ik mocht helpen was een meisje uit Amerika met een blijkbaar exemplarisch probleem, namelijk “ik pak hier net een blik uit de kast, maar ik weet niet zeker wat er in zit”. Nadat ze met telefoon en blik in de hand richting de tv was gelopen (omdat dat de enige lichtbron in de kamer was) kan ik haar vertellen dat ze een blik “Green Beans” in handen had. Zij blij, omdat ze nu wist dat ze het goede blik te pakken had en ik blij omdat ik met heel weinig moeite tussen de bedrijven door iemand heb kunnen helpen.

Be My Eyes is bedacht door de Deen Hans Jørgen Wiberg, zelf slechtziend. Hij in 2013 zijn concept voor Be My Eyes al op TedxCopenhagen. Vorig jaar was er een die op dat moment de financiering niet rond kreeg. Gelukkig is het Hans daarna toch gelukt om het project te financieren met dank aan kleine fondsen in Denemarken.

Dit soort initiatieven laten zien hoeveel moois er nog is te doen met mobiel en hoeveel problemen we nog op kunnen lossen als de juiste partijen bij elkaar komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie