Finale terugblik SXSW: samenvattingen van de Nederlandse evenementen

CreativeNL en New Dutch Wave organiseerden 3 events op het South by Southwest (SXSW) festival. Hier de hoogtepunten in video.

Panel met VanMoof, adidas, Signifly en North Kingdom en moderator Claartje Vogel (links op de foto)

Het consortium New Dutch Wave (NDW) en CreativeNL, de internationaliseringsportal van de Topsector Creatieve Industrie, trokken dit jaar samen met een delegatie Nederlandse organisaties naar SXSW. Dit event, waar de interactieve, film- en muziekindustrie van over de hele wereld samenkomt, vond onlangs plaats in Austin, Texas.

In Austin werd er door New Dutch Wave en CreativeNL een aantal events georganiseerd op diverse locaties. De gezamenlijke doelstelling: een versnelling in internationale samenwerking en innovatie teweegbrengen, en als katalysator dienen voor de verbinding tussen kunstenaars, ontwerpers, mediamakers, muzikanten, onderzoekers, startups, MKB’ers, corporates, bestuurders en investeerders.

Opening Nederlandse Creatieve Industrie

Om te beginnen liet de Nederlandse creatieve industrie zien hoe zij hun expertise inzet voor maatschappelijke oplossingen. Doel van de avond was hierbij ook om internationaal talent aan te trekken voor deze innovatieve Nederlandse bedrijven. Deze avond was een samenwerking tussen NDW, CreativeNL, Amsterdam in Business, Founded in Groningen, NL Point of Entry en Nalta.

Smart City Event

NDW en CreativeNL brachten tijdens dit event belangrijke internationale stakeholders bijeen die voor slimme schonere gezondere steden moeten gaan zorgen waar mensen oog voor elkaar hebben. Vertegenwoordigers uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en de US namen plaats op het podium. Jonge veelbelovende bedrijven zoals VanMoof en PLGRND gaven hun visie op de verbetering van de stad.

Dutch Digital Design: The Future Experiences

Het 3e event werd in samenwerking Dutch Digital Design georganiseerd. Nederlandse bureaus gingen in op de toekomst van interactieve ervaringen, zoals de Metaverse. Er waren presentaties van onder meer Fabrique, code d'azur, Wink, Capitola en Your Majesty voor zo'n 200 bezoekers, afgesloten met een panel met onder andere VanMoof, adidas, Signifly en North Kingdom. Moderators waren journaliste Claartje Vogel en Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie