Robot-advocaat beantwoordt juridische vragen op Google Home

Gratis robot-jurist van advocatenkantoor LegalMatters beantwoordt de meest gestelde vragen over arbeidsrecht gerelateerde kwesties.

Vragen stellen aan een jurist wanneer het jou uitkomt. Dat kan vanaf vandaag met de eerste robot-jurist van LegalMatters op Google Home. Met het commando ‘Hey Google, ik wil advies van een jurist’ kan de gebruiker gratis juridisch advies inwinnen.

Advertentie
advertisement

Vervanging eerstelijnsjurist

Voorlopig beperkt de expertise van de AI-robot-jurist zich tot kwesties die zijn gerelateerd aan arbeidsrecht. LegalMatters is van plan om de on demand dienstverlening ook op andere rechtsgebieden te laten adviseren. Volgens het bureau is het de bedoeling om juridische dienstverlening met de voice-service laagdrempeliger te maken.

Piet-Hein Boekel, mede-oprichter van LegalMatters: ‘Wij hebben veel ervaring opgedaan met eerstelijnsvragen van consumenten en professionals. Deze is onze inspiratie geweest om mensen te helpen met een robot-jurist op Google Home. De eerste reacties zijn zeer positief. Ik verwacht dat de robot-jurist op den duur de eerstelijnsjurist gaat vervangen.’

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie