Kunstenaars bouwen supermarkt van afval uit het IJ

De supermarkt is tijdens Sail te zien in de Amsterdamse Tolhuistuin.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Kunstenaars McCurdy en Hansky bouwden op uitnodiging van de Plastic Soup Foundation een supermarkt met afval uit het IJ om aandacht te trekken voor watervervuiling.

Wiet
De Plastic Soupermarket lijkt op het eerste gezicht een normale supermarkt vanwege de verlichting, winkelroute, lay-out, aanbiedingen en jingles. Maar alle producten zijn opnieuw gelabeld met merken als ‘Bang Tidy’ of ‘Eau so Transparant’. Bovendien is er een wiet assortiment genaamd ‘High Tides’.

Sail
De kunstinstallatie vindt plaats tijdens Sail en dat is niet voor niets. Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: ‘We vinden het belangrijk om juist het publiek van Sail er bewust van te maken wat er onder en rondom al die prachtige monumentale schepen plaatsvindt. Water is een kostbaar goed. We zijn blij dat je inmiddels kunt zwemmen in de Amsterdamse grachten, maar als je ziet wat er in windhoeken, aan de wal en onder steigers blijft hangen, zwem je liever met je neus en mond dicht.’

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie