Startup Seamore verkoopt zeewier als pasta

Oogsten moet mogelijk worden via crowdfundingcampagne.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nederlandse startup Seamore brengt het nieuwe merk I Sea Pasta  op de markt: 100% zeewier dat lijkt op tagliatelle.  Oprichter Willem Sodderland hoopt de in het wild groeiende zeegroente deze zomer via een crowdfundingcampagne te kunnen oogsten. Sodderland: ‘Het is daarmee de allereerste ‘crowdoogst’. Als er voor 15.000 euro besteld en verkocht wordt, kan de oogst doorgaan en zal het straks ook in de winkels te vinden zijn.’

Ibiza
Willem Sodderland, bekend van word-of-mouthbureau Buzzer, ontdekte de zeewierpasta tijdens een vakantie op  Ibiza, in 2013. Hij kon in zijn &;seaweed salad&; geen zeewier ontdekken en geloofde zijn vrouw niet toen die de groene tagliatelle aanwees. De chef overtuigde hem tenslotte dat de tagliatelle geen pasta was, maar een bijzondere soort zeewier, Himanthalia, zo van de rotsen geplukt.

Sodderland: ‘Een idee ontstond: Wat als we zeewier ook echt als pasta zouden gaan eten? Lekker, minder koolhydraten en meer groente.’

Een testpanel van 75 families, food bloggers, ‘health food fans’ en diëtisten experimenteerde vervolgens met recepten, zoals bolognese, carbonara en pasta pesto. Over de smaak: lekker, niet glibberig, een milde smaak en iets meer bite dan pasta.

Sodderland zette het bedrijf Seamore op met als doel om nog deze zomer I Sea Pasta  op de markt te brengen. Op Oneplanetcrowd kunnen mensen pakjes zeewier pasta bestellen. Bij genoeg bestellingen kan er geoogst worden aan de westkust van Ierland. Daarmee wordt het beschikbaar en betaalbaar voor iedereen. Seamore heeft inmiddels 60 procent van het bedrag binnen gehaald. ‘Sinds de eerste publiciteit hebben winkelketens, groothandels en restaurants enthousiast gereageerd en komen er zelfs aanvragen uit Australië en Japan’, aldus Sodderland: ‘Japanners noemen de smaak &;umami&;, wat hartig betekent.’

Zeegroente
Sodderland: ‘In een tijd dat ieder besje de titel superfood claimt, verdient dit zeewier die benaming zonder enige moeite. Het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen maar weinig koolhydraten en calorieën. Deze 100% zeegroente wordt met de hand geplukt. Het is biologisch, glutenvrij en veganistisch. En er is geen land, extra water, kunstmest of bestrijdingsmiddel voor nodig.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie