Utrechts ontwerpbureau Clever Franke opent in VS

Bureau voor digitale datavisualisatie werkt voor grote internationale namen zoals Google, Cisco en HERE.

opent vandaag een kantoor in de Verenigde Staten. Vanuit Chicago gaat het bureau voor digitale datavisualisaties de Amerikaanse klanten bedienen met datagedreven strategieën en innovatie. 

Met de opening volgt Clever Franke het voorbeeld van andere Nederlandse creatieve bureau’s die afgelopen jaar voet aan wal zetten in de VS. &;We willen graag dichterbij onze partners en klanten in de Verenigde Staten zijn. Dat helpt ons om hun dagelijkse operatie beter te begrijpen en ze beter voorzien van de juiste strategische inzichten. We reiken ze dan de juiste tools aanreiken om innovatie en verandering op gang te brengen. We zien vooral in de Amerikaanse markt  een steeds grotere vraag ontstaan naar onze producten en dienstverlening&;, vertelt Thomas Clever, één van de oprichters.

Clever Franke is een ontwerpbureau dat strategie, ontwerp en technologie combineert ten einde data gedreven tools te maken die verandering teweegbrengen. Het bureau werkt voor grote internationale namen als Google, Cisco en HERE. Ook ontwikkelde het team de bekroonde website voor het Chicago Metropolitan Agency for Planning, die de status van de infrastructuur in Chicago liet zien. 

&;Data wordt steeds belangrijker voor bedrijven, niet alleen om de markt te begrijpen, maar ook om om de doelgroep beter te informeren en te inspireren,&;zegt mede-oprichter Gert Franke: &;Om van data eenvoudige, bruikbare tools te maken werken de Utrechters in een multi-disciplinair teams. Ontwerpers, ontwikkelaars en data analisten werken nauw samen om tot betekenisvolle verhalen en inzichten te komen.

Het nieuwe kantoor in Chicago bevindt zich in één van Amerika’s best aangeschreven incubators voor innovatie; .  Collega’s van het kantoor in Utrecht zullen hun tijd verdelen tussen de twee locaties. Franke: &;Het is een fantastische kans voor ons huidige team om te ervaren hoe het is om in een andere cultuur te werken en leven.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie