Vijf eventbureaus gaan samen Innovation Expo 2016 organiseren

Concurrerende bureaus besluiten tijdens de pitch om handen ineen te slaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Leden van het Event Consortium, vlnr: Marijke de Wit (Obsession), Pieter Schure (Pino), Henk van Maanen (Team van Maanen), Nathan Wiersma (S.V.P. Sfeerbeheer) en Nicoline van Straten (LiveHouse).

De is een grootschalig event dat 14 april volgend jaar plaatsvindt in Amsterdam, ter afsluiting van de twee jaar durende innovatie-estafette.

Voor de organisatie hadden vijf bureaus zich afzonderlijk aangemeld, te weten: S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Evenementen en Communicatie, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie. Tijdens de pitch ontstond echter spontaan het idee om de organisatie gezamenlijk op te pakken. Dit vanwege, zoals dat heet, &;het ingewikkelde pakket van eisen dat een onconventionele en innovatieve aanpak vereist&;.

Dit idee kreeg goedkeuring van de initiatiefnemers van Innovation Expo: de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Economische Zaken (EZ) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In overleg met de ministeries hebben de bureaus zich verenigd als Event Consortium Innovation Expo. Binnen dit consortium zal elk bureau zich toeleggen op zijn eigen expertise. 

Volgens de bureaus is er sprake van &;een bijzonder samenwerkingsverband in een unieke constructie&;. Het thema is niet simpel in te vullen. Zo is de doelgroep die voor het event zal worden aangesproken zeer divers, bestaande uit ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers èn initiatiefrijke burgers. Vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap worden veel buitenlandse bezoekers verwacht en zullen er ministers uit verschillende Europese landen komen. Innovation Expo 2016 vindt plaats op een terrein aan het IJ in Amsterdam, waar meerdere locaties aan elkaar worden verbonden. 

&;De vijf bureaus gaan deze klus gezamenlijk aan,&; zegt woordvoerder Henk van Maanen (Team van Maanen Live Communicatie) namens het consortium. &;We zijn allemaal in staat om dit evenement tot een goed einde te brengen, maar vanaf het moment dat we voorstelden om het als groep te gaan doen, beseften we dat we samen nog veel meer kunnen betekenen voor het event. 

Innovation Expo zal naar verwachting vierduizend bezoekers uit heel Europa naar Amsterdam trekken. Het thema in 2016 is &;Sustainable Urban Delta&;. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie