VodafoneZiggo maakt telefoons voor medewerkers en klanten afvalneutraal

Samenwerking met Closing the Loop. Het doel is om de komende twee jaar tenminste 15.000 telefoons te recyclen.

VodafoneZiggo en Closing the Loop werken samen om ‘circulaire’ telefoons meer concreet maken. Voor elke telefoon die een VodafoneZiggo-collega koopt of leaset, recyclet Closing the Loop een telefoon, een die bijvoorbeeld op een Afrikaanse schroothoop ligt.

Daarnaast biedt de telecomprovider haar klanten een Inruildeal-programma aan waar zij hun telefoon kunnen inleveren in de winkel die via Closing the Loop afval-neutraal maakt door middel van hun compensatiedienst.

Het doel is om de komende twee jaar tenminste 15.000 telefoons te recyclen.

Advertentie
advertisement

Closing the Loop

De sociale onderneming Closing the Loop haalt elektronisch afval uit ontwikkelde landen waar men dit afval normaal niet inzamelt. De oprichter van Closing the Loop, Joost de Kluijver, is verheugd over de stap van VodafoneZiggo. ‘Samen met grote bedrijven vergroten wij de positieve impact van de telecomindustrie.’

Afval-neutrale telefoons

De aanpak die VodafoneZiggo toepast lijkt op CO2-compensatie maar dan voor afval. De telecomprovider wil voor 2025 haar milieu-impact halveren en ‘zero-waste’ gaan produceren.

Closing the Loop gaat hierbij helpen door telefoons te verzamelen in landen waar de kennis voor recycling vaak ontbreekt. Het afval dat ze vinden zetten ze om in herbruikbare materialen en maken zo telefoons afval-neutraal.

Medewerkers in 2 jaar afvalneutraal

Dit initiatief ondersteund het Planet, People, Progress-programma waarmee het bedrijf actie onderneemt op verduurzaming. Dankzij de circulaire compensatie zal iedere medewerker van VodafoneZiggo in twee jaar tijd afval-neutraal worden. Ook levert VodafoneZiggo alleen nog maar elektrische auto’s aan leaserijders.

Advertentie