Premium

Yuyan Vuurmans: 'Ik wilde rust en trok zelfs ons dure behang met drukke print van de muur'

Random Pic(k) Of The Day For A Week. Nils Adriaans vraagt vakgenoten wat hen inspireert. Ditmaal Yuyan Vuurmans van (o.a.) UGC Society.

Yuyan Vuurmans

Deze week was Yuyan Vuurmans, medeoprichter van UGC Society, Buro Bagsy en 1AM Agency, curator van Random Pic(k) Of The Day For A Week. Vijf dagen lang deelde zij haar inspiratie op de LinkedIn-pagina van Nils Adriaans en Adformatie (één bijdrage per dag).

'Social media bureau UGC Society hebben we in oktober 2023 gelanceerd en is voortgekomen uit de behoefte naar meer authentieke content die ’in the moment’ gemaakt is. We helpen merken met UGC Society aan real-time, likeable content en hebben als doel dat we de tijdlijn vullen met leuke branded content.

Buro Bagsy is een social agency dat bestaat uit meerdere labels: een talent management label, een podcast label en een 'for business' label waarmee we merken helpen zich op een unieke manier te positioneren online. Ze hebben alledrie gemeen dat ze strategy-driven zijn. We zijn klein en persoonlijk, maar tegelijkertijd hebben we een grootse aanpak.

Onder influencer agency 1AM agency ontwikkel ik de persoonlijk strategie voor styliste Lonneke Nooteboom (zie onder) en adviseer ik nog veel andere bekende Nederlandse talenten en merken.'

Hier haar 5 bijdragen:

1. De open blik van Generatie Z - Altijd op zoek naar nieuwe passies

'Werken met jonge talenten van Gen Z is elke dag een frisse wind. Hun energie, creativiteit en de nieuwe perspectieven die ze binnenbrengen, zijn een constante bron van inspiratie. Het is fascinerend om te zien hoe deze jonge professionals technologie en social media naadloos integreren in hun dagelijkse werk en communicatie, wat ons team voortdurend inspireert tot innovatie.

Meer specifiek proberen zij zichzelf continue te ontwikkelen. Zo was het voor mij een eye opener dat ze nieuwe systemen hebben aangelegd, noem ik het maar even, om nog veel effectiever te communiceren en elkaar op de hoogte te houden van interne en externe ontwikkelingen.

Daarnaast zie ik dat mijn jongere collega’s altijd op zoek zijn naar nieuwe passies waar ze voldoening uithalen. Al mijn collega’s hebben bijvoorbeeld creatieve hobby’s zoals schilderen, keramieken en ontwerpen - om daar ontspanning in te vinden. Ook hun reislust vind ik fascineren en ook heb ik het idee dat ze soms veel beter kunnen multitasken dan ‘boomers’. Ik hou ervan dat ze een open blik hebben op de wereld en op mensen.'

Yuyan Vuurmans omringd door haar Gen Z collega's
Yuyan Vuurmans omringd door haar Gen Z collega's

2. Interieurstyliste Noëlle Baartmans - Haar vermogen om ruimtes om te toveren is ongeëvenaard

'Noëlle Baartmans is voor mij een ware inspiratie op het gebied van interieurdesign. Haar vermogen om ruimtes om te toveren is ongeëvenaard en dit heeft mij geïnspireerd om mijn eigen huis een totale make-over te geven. Waar ons huis eerst vol hing met print, kleur, stoffen, tegels en we er jaren over hebben gedaan om ons huis naar deze smaak in te richten, raakte ik op een gegeven moment in verwachting en sindsdien is alles anders.

Sommige vrouwen krijgen opeens ongelofelijk cravings naar bepaald soort eten, maar wat er bij mij gebeurde is dat ik álles in huis wilde veranderen. Ik heb sindsdien zo ongeveer alles weg gedaan op de bank na. Ik wilde rust en trok zelfs ons dure behang met drukke print van de muur.

Wat ik zo leuk vindt aan Noëlle is dat zij veel in het buitenland is om daar inspiratie op te doen en treasures meeneemt die ze overal en nergens vindt. Deze objecten, items of kunst verwerkt ze in haar interieurs. Ik hunt via haar nu op onder andere kunst en objecten die zij tijdens haar reizen meeneemt naar Nederland.'

Noëlle Baartmans
Noëlle Baartmans

3. Zelf-ontwikkeling en de drukte in mijn hoofd

'Zelf-ontwikkeling is iets waar ik denk ik door de drukte van werk en misschien ook de drukte in mijn hoofd niet vaak genoeg aandacht aan besteed, maar wel een thema [is] waar ik mij de komende tijd graag op wil richten. Ik raakte onlangs beïnvloed door iemand die mij koppelde aan de dames van Wij zijn Roots ('Roots leert je ondernemen zonder blokkades', red.).

Dit jaar ben ik bij hen gestart met verschillende trajecten, waaronder NEI (Neuro Emotionele Integratie) sessies. Zij zijn met mij op zoek gegaan naar blokkades die mij eerder tegenhielden om vanuit mijn eigen kracht te handelen en te beslissen. Daarbij helpen ze mij door inzichtelijk te maken waar mijn talenten en valkuilen liggen met behulp van onder andere talent-analyses. De programma's zijn niet alleen gericht op persoonlijke groei, maar bieden ook een dieper inzicht in iemands drijfveren.

Als ondernemer was ik in het begin erg gemotiveerd door ratio-groei, getallen en cijfers. Maar ik kom er nu achter dat ik meer op zoek moet gaan naar datgene dat mij echt voldoening geeft. Een ungoing proces en iets waar ik heel veel zin in heb om meer verdieping in op te zoeken.

Zo hebben mijn ouders, die mij als baby adopteerden en daarnaast vele pleegkinderen opnamen, mij de waarde van altruïsme bijgebracht. Hun toewijding aan het helpen van anderen heeft mij laten zien dat je heel erg gelukkig wordt wanneer je anderen helpt en vormt de kern van mijn motivatie als ondernemer. 

Samen met mijn zakenpartner Vera van Veen ben ik van plan om binnenkort een business coaching traject met Wouter Glaser (ex-Glasnost, -Ace, nu Go Delphi) te volgen waarin we verkennen hoe we als organisatie meer kunnen betekenen voor onze omgeving.

Dit zijn de boeken en docu’s die ik de komende weken ga lezen en bekijken in het kader van zelf-ontwikkeling: de documentaires Live to 100: Secrets of the Blue Zones (hoe word je heel gelukkig oud?) en The Secret (Law of Attraction), en de boeken De kracht van het Nu van Eckhart Tolle en Denk als een monnik van Jay Shetty (zie foto).'

'Ik ervaarde blokkades die mij tegenhielden om vanuit mijn eigen kracht te handelen'
'Ik ervaarde blokkades die mij tegenhielden om vanuit mijn eigen kracht te handelen'
Jay Shetty
Jay Shetty

4. De Lonneke Methode - Ga voor je kast staan!

'Al ruim vijf jaar doe ik het (strategische) management van styliste en multi-talent Lonneke Nooteboom. Ze ontwikkelde een aantal jaar geleden haar eigen styling methode waarmee we ondertussen een bestseller boek en een masterclass voor uitbrachten. Deze styling methode helpt vrouwen om binnen één minuut hun outfit uit te kiezen, maar ook om rust te creëren in hun kledingkast.

Wat de methode inhoudt, is dat je je kast indeelt in basics en key pieces. Je moet investeren in goede basics (alle items in effen kleuren tussen zwart, wit, grijs, donkerblauw en crème), en de overige items zijn allemaal key pieces. Wanneer je iedere dag één key piece uitkiest en de rest afstylet met basics, kun je je outfit echt met je ogen dicht samenstellen.

Het is een geweldig handvat en we weten allemaal dat de kledingkast van een vrouw chaos kan zijn, zo ook die van mij, maar dankzij haar methode heb ik sindsdien een geweldige en geordende kast, doe ik vrijwel nooit meer een miskoop, heb ik rust in mijn hoofd en heb ik zowel zakelijk als privé echt een eigen kledingsmaak ontwikkeld.

Dus voor iedere vrouw die wel eens zegt óf denkt: ‘Ik heb niets meer in mijn kast', kan ik niet anders zeggen dan: ga voor je kast staan, volg deze methode en profiteer hier voor de rest van je leven van!'

Yuyan Vuurmans en Lonneke Nooteboom
Yuyan Vuurmans en Lonneke Nooteboom

5. Kor Hoebe - Een kleine, half-Pool, maar ook ras-Amsterdammer op het podium

'Iedere ochtend hoorde ik mijn vriend hardop lachen, terwijl ik mij al klaar aan het maken was voor de dag. Hij had een nieuwe comedian ontdekt op TikTok. Ik besloot hem te verrassen en kocht kaartjes voor deze nog redelijk nieuwe comedian.

Hij staat erom bekend dat hij zijn publiek in de maling neemt. Eenmaal in het comedycafé beklom een kleine, half-Pool, maar ook ras-Amsterdammer het podium. Mijn vriend eiste een plek helemaal achterin de zaal als een vorm van zelfbescherming.

We hebben die avond ongelofelijk hard gelachen, we zijn niet aangepakt, maar man, wat is het lekker om zo hard te kunnen lachen om de grapjes over anderen. Het bevestigt dat je de dingen die je misschien denkt maar niet zegt, toch echt kunt zeggen als je het positief en luchtig brengt. Een absolute aanrader om een keer een show van Kor Hoebe te bezoeken.'

Kor Hoebe
Kor Hoebe

In de week van 3 juni (Random Pic(k) Of The Day For A Week verschijnt tegenwoordig tweewekelijks) is Josefien Olij, Director Global Marketing Communications Philips, curator van #RPOTDFAW.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie