Audax Groep stelt ceo op non-actief

Onoverbrugbaar verschil van inzicht tussen topman Casper de Nooijer en aandeelhouders.

Hubert de Leeuw en Casper de Nooijer (rechts)
Audax

Ceo Casper de Nooijer van Audax Groep is op non-actief gesteld na een onoverbrugbaar verschil van inzicht met de aandeelhouders  over de strategie, de implementatie en het tempo ervan. Audax Group meldt dat het 'mede onder invloed van de coronasituatie' momenteel mikt op beheerste groei'. 

Hubert de Leeuw is namens de aandeelhouders gevraagd om de functie van ceo tijdelijk waar te nemen tot dat er een opvolger wordt benoemd. De Nooijer was begin 2019 nog de opvolger van De Leeuw, de zoon van oprichter Jacques de Leeuw (die lang de scepter zwaaide over het mediaconcern).

Advertentie
advertisement

Samen met de andere bestuurders, cfo Jeroen Naalden en cco Stefan Hutten, vormt De Leeuw de directie van de Audax Groep.

Hubert de Leeuw: “De strategie van de Audax Groep is helder. Die strategie kent twee pijlers. We blijven onze positie als uitgever en distributeur van tijdschriften en boeken behouden en waar mogelijk verder versterken waarbij uitgevers belangrijke opdrachtgevers voor ons zijn. Daarnaast versterken we de retailactiviteiten van onze franchisers en van onze eigen winkels door verdere groei en uitbreiding van ons assortiment.'

De commissarissen van de Audax Groep Joop Brakenhoff, Jan Brouwer en Ingrid Faber hadden al besloten om hun functie op 10 september neer te leggen om de aandeelhouders en de overige leden van de raad van commissarissen (rvc) in staat te stellen de governance opnieuw vorm te geven. De rvc bestaat nu uit ex-Hearst Netherlands ceo Luc van Os en Femke de Leeuw.

De commissarissen en aandeelhouders gaan zich op korte termijn beraden op de omvang en samenstelling van de rvc.

Advertentie