Feestfabriek begint platform Stamppot en doet gooi naar status aspirant-omroep

Stamppot richt zich op 'het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media'.

Feestfabriek Alles Komt Goed, de organisatie achter festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana, begint volgend jaar februari online platform Stamppot. Daarmee doet het bedrijf een gooi naar de publieke omroepstatus van aspirant-omroep.

Stamppot richt zich op 'het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media'. Onlangs is Omroepvereniging Stamppot opgericht en tot 31 december heeft deze club de kans om minimaal 50.000 betalende leden te werven om deze ambitie te vervolmaken.

Alles kan en mag

Stamppot is bedoeld voor iedereen die 'op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook'. Op het platform kan en mag alles. De enige voorwaarde voor alle inhoud is dat het uit het hart komt en gemaakt is met toewijding. Minidocumentaires, bizarre verhalen, exclusieve livesessies, columns, DIY-stunts, videoreportages, interviews, onnodige tests, beeldende kunst, absurdisme, sport, muziek, et cetera.

Het platform en dus ook de aspirant-omroep is 'optimistisch, onafhankelijk, vol zelfspot, niet pretentieus en wars van algoritmes en ‘influencers’. De redactie van dit platform bestaat uit creatieve geesten binnen de Feestfabriek en schrijvers, filmmakers, muzikanten, theaterartiesten en andere gelijkgestemden die de festivalorganisatie in de loop der jaren heeft leren kennen. 

Bij het behalen van het minimum van 50.000 betalende leden gaat de omroepvereniging in januari 2021 een officiële aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep, laat Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek weten. Het zou dan de eerste publieke omroep in de Achterhoek worden.

Het is vanaf nu mogelijk om lid te worden van de Omroepvereniging Stamppot voor 7,50 euro per persoon via www.stamppot.tv. Komende zaterdag is er een livestream-evenement voor de Zwarte Cross-bezoekers, omdat het fesitval door de coronacrisis niet doorgaat. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie