Omroep C gaat uitzenden via Het Gesprek

Met ingang van het seizoen 2009-2010 start Omroep C met de uitzending van programma's via de zender Het Gesprek. Zondagavond wordt de avond over kunst en cultuur.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Wekelijks zendt de omroep het C-Journaal uit waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan de wereld van kunst en cultuur. Het C-Journaal zal vooral een agenderend karakter hebben en dus nationale en internationale voorstellingen, exposities en tentoonstellingen onder de aandacht brengen. C zal daarnaast andere programma's leveren voor de zender. Op die manier zal op Het Gesprek op zondag een complete avond vol programma's over kunst en cultuur ontstaan.

Enkele dagen nadat duidelijk is geworden dat C nèt niet de benodigde 50.000 leden heeft om een licentieaanvraag in te kunnen dienen, maakt C de belofte aan 47.000 leden alsnog waar. Omroep C start een jaar eerder met uitzenden van haar kunst- en cultuurprogramma's dan via toetreding tot het publieke bestel mogelijk zou zijn geweest.

Volgens Ad 's-Gravesande is Het Gesprek een logische partner: "Het wordt steeds meer de ándere zender, die waar maakt wat de publieke omroep nalaat. Op deze manier blijft Omroep C niet alleen druk uitoefenen op Hilversum om serieus aandacht te besteden aan kunst en cultuur. Wij lossen ook hiermee onmiddellijk onze belofte in aan de tienduizenden leden die ons hun vertrouwen schonken."

Ruud Hendriks, directeur van Het Gesprek, is blij met komst van Omroep C bij de zender: "C is in korte tijd uitgegroeid tot een factor van betekenis in het medialandschap. Het is de enige partij die oprecht strijd voor meer kunst en cultuur op televisie. Door de samenwerking met Omroep C krijgt Het Gesprek een directe verbinding met de wereld van kunst en cultuur. Dit sluit naadloos aan op de uitbreiding van onze programmering met onder meer documentaires en films van de BBC en andere producenten."

Omroep C gaat door met het werven van leden. Omdat de omroep Hilversum wil laten zien dat er wél een grote groep belangstellenden bestaat voor kunst en cultuur. Leden moeten alleen het eerste jaar lidmaatschapsgeld betalen en daarna zijn ze gratis lid. Pas bij de volgende mogelijkheid om het publieke bestel in te gaan, zullen de leden weer moeten betalen. Vanaf 1 september ontvangen leden de C-kaart. Hiermee krijgen zij korting op allerlei culturele activiteiten, waaronder theatervoorstellingen, concerten, dansvoorstellingen en meer. Leden ontvangen al, sinds de oprichting van de omroep, met regelmaat aanbiedingen via de nieuwsbrief en website van Omroep C.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie