Viral van de week: Sam van Dalen - Italië in de polder

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Sam van Dalen - 1991

Ken jij ‘m al, de autoverkoper die grandioze video’s maakt om zijn Italiaanse auto’s aan de man te helpen? Het gaat over Sam van Dalen; een man die zijn eigen autobedrijf startte in de polder en zelf prachtige reclamevideo’s produceert om deze Italiaanse auto’s daadwerkelijk te verkopen.

Advertentie
advertisement

Onvoorspelbaar en authentiek

Sinds Sam vijf jaar geleden zijn eerste video’s op Facebook plaatste, zijn deze een doorslaand succes en raakt de autoverkoper bekend door heel Nederland. Deze week is Sam’s nieuwste video live gegaan waarin hij de Alfa Spider 2.0 promoot, geproduceerd in 1991. Om deze auto in het zonnetje te zetten, duikt hij 29 jaar in het verleden en haalt hij nostalgische herinneringen op over de 90’er jaren.

Wat deze video’s zo heerlijk maakt om naar te kijken, is dat ze grappig, onvoorspelbaar en lekker authentiek zijn. Vaak spelen hijzelf, zijn vrouw, kinderen en collega’s de rollen, maar in vrijwel elke scène is een rol weggelegd voor één of meerdere automodellen die hij verkoopt. Sam’s video’s zijn goed gemonteerd en hebben grappige plotwendingen. Snelle beelden worden afgewisseld met humoristische scènes, wat ervoor zorgt dat de filmpjes nooit gaan vervelen!

Talent gebruiken

Maar waarom maakt een autoverkoper nu zulke filmpjes, vraag je je af? Wel, Sam werd een tijdje geleden getroffen door ziekte. Dat deed hem nadenken over wat hij wou in het leven... Toen hij weer beter was, besloot hij voluit te gaan voor wat hij leuk vindt! Filmmaken, acteren en zingen behoorden al zijn hele leven tot zijn hobby’s, dus was dit hét moment om het roer als autoverkoper (een klein beetje) om te gooien. Sam van Dalen besloot zijn talenten te gebruiken om reclame te maken voor zijn eigen bedrijf door middel van reclamefilms. En dat lukt hem goed!

Beter en groter

Sam van Dalen wordt beter en groter. Zelfs Tom Coronel deed een keer mee met het maken van een van zijn films. Benieuwd naar de rest van zijn video’s óf warm geworden voor een Italiaanse bolide? Je raakt op Sam’s website niet uitgekeken.

Sam van Dalen - 1991

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie