Sanoma gaat online video met outstream proposities bieden

Klanten willen volgens Sanoma meer controle over de context waarin video’s worden getoond

Anniek Swillens
Sanoma

Sanoma komt met outstream video proposities: video advertenties die binnen een redactionele context staan. Klanten van de uitgever hebben steeds meer behoefte aan controle over de context waarin video’s worden getoond. Bij instream video (zoals de preroll) is dat vaak lastig, zegt head of digital services Anniek Swillens.

'We zien uit campagneresultaten en onderzoek dat context van groot belang is op de effecten van (video) campagnes. Daarom zetten we steeds meer in op uitbouw van onze outstream proposities, waarbij de adverteerder kan profiteren van de kracht van context van bijvoorbeeld NU.nl of Libelle.nl. De video’s minder opdringerig zijn. We bieden nu de mogelijkheid outstream video te targeten op datasegmenten, zelfs op het schaarse segment 20-34 jaar.''

Advertentie
advertisement

Native Outstream

Sanoma introduceert een 'native' formaat wat lijkt op de reguliere Outstream, maar waarbij de adverteerder de mogelijkheid krijgt om met tekst de video, boodschap of propositie nader toe te lichten. Deze strook is te zien in het uiterlijk van de desbetreffende titel. NU.nl, AutoWeek.nl, Story.nl, Flaironline.nl en Viva.nl zijn de eerste titels waarop de 'Native Outstream' gaat draaien.

De video staat bovenaan de pagina en gaat mee in de 'doorscroll' van de gebruiker. Hierbij blijft de video altijd rechtsonder in de zijbalk zichtbaar, zonder over de content heen te vallen. Volgens Sanoma - dat het product al eind 2017 beschikbaar stelde - is er een gemiddelde viewability rate van 70 procent en een gemiddelde CTR van 0,52 procent. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie