Amerikaanse presidentskandidaat lanceert 'Game changer'

De Amerikaanse presidentskandidaat Rand Paul heeft een app gelanceerd om zijn campagne een digitale boost te geven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Rand Paul, senator van Kentucky en presidentskandidaat voor de republikeinse partij, heeft een app gelanceerd om zijn campagne mee aan te jagen.

Naast de opties die je zou verwachten in een app als deze, zoals een kalender met evenementen, nieuwsberichten en campagnemateriaal, bevat de app ook een aantal features die voornamelijk gericht zijn op de jonge kiezer. Zo zit er een &;easter egg&; in de app waarmee je een soort game unlocked waarin je de logo&;s van Paul&;s concurrenten kapot mag schieten. Naast de game kunnen gebruikers van de app zogenaamde &;memes&; maken met Rand Paul in de hoofdrol of kunnen ze een selfie maken met een digitale versie van de senator.

Waar apps van andere kandidaten voornamelijk de fans van die kandidaat zullen aanspreken, probeert Paul hier op een slimme manier mensen in de app te trekken die nog niet overtuigd zijn dat hij dé kandidaat is waar zij volgend jaar op moeten stemmen. Paul probeert zich met de app ook te profileren als een zeer transparante kandidaat. De app stuurt de gebruiker een notificatie wanneer de senator moet stemmen op een wet en vraagt de gebruiker voor hun feedback over hoe zij vinden dat hij moet stemmen.

Tussen alle - over het algemeen zeer conservatieve -  kandidaten voor de republikeinse nominatie (met uitzondering van de Donald Trump) laat Paul zien dat hij (met zijn leger aan adviseurs) door heeft dat hij de jongere generatie op een andere manier aan moeten spreken en dat een app daar prima tussen past.

Leuk detail is dat de game in de app gemaakt is door een scholier tijdens zijn zomervakantie:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie