Apple knoopt de eindjes aan elkaar (en om je pols)

Wat zal Apple presenteren op de WWDC14?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Maandag 2 Juni is er weer een WWDC (World Wide Developers Conference) waar Apple nieuwe hard- en software zal presenteren zoals ze elk jaar doen. Dit jaar lijken er een hoop zaken samen te komen die de afgelopen jaren beetje bij beetje gelanceerd zijn door Apple. Denk hierbij aan de lancering van Passbook in iOS6, iBeacons (op basis van Bluetooth LE) en Airdrop in iOS7, de Touch ID en de M7 co-processor in de iPhone 5S.

De meningen zijn verdeeld of de lang verwachte iWatch gepresenteerd zal worden, maar het zou wel eens HET apparaat kunnen worden waar alles samen komt. De M7 processor om continue bewegingsdata op te slaan, Bluetooth LE voor de energiezuinige continue verbinding met je andere iDevices, een variant op Passbook, namelijk (in iOS8) om alle verzamelde bewegingsdata in op te slaan voor een mooi overzicht in je eigen conditie en gezondheid en wellicht een Touch ID voor het makkelijk ontgrendelen van je horloge.

Ik zelf loop inmiddels een half jaar met een en heb daardoor al ervaren hoe prettig het is om informatie zoals notificaties te ontvangen op je horloge. Voeg daar de functionaliteit aan toe om je bewegingen en eventuele biometrische data zoals hartslag, ademhaling etc. aan toe en Apple begeeft zich opeens in 2 nieuwe markten, namelijk die van mHealth en IOT ().

Over dat laatste gaan meer geruchten. Apple zou bezig zijn om deals te sluiten met bedrijven die electronica leveren voor in huis, van verlichting tot wasmachines. Er zou gewerkt worden aan een standaard waardoor je straks al deze apparaten kunt bedienen met je iPhone of iPad (of iWatch). Google bevind zich sinds kort al in dit speelveld door de overname van en de eerste smartwatches zoals demet Google’s zijn al aangekondigd.

Persoonlijk hoop ik vooral op de iWatch en Healthbook aangezien ik regelmatig sport en mijn voortgang en conditie graag in kaart wil brengen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie