Campagne van de dag: VVN laat leerlingen oefenen met app

Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil met een app een halt toeroepen aan het teruglopend aantal geslaagden voor het Praktisch Verkeersexamen

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het aantal basisschoolleerlingen dat zakt voor het Praktisch Verkeerexamen is de afgelopen jaren sterk gestegen. Zakte in 2007 nog maar 1,5% van de leerlingen voor het examen, vorig jaar wat dit al 4%. De oorzaak is dat kinderen te weinig het verkeer in de praktijk oefenen. Toen Veilig Verkeer Nederland aan Glasnost vroeg om na te denken of dit via een app kon, is het bureau aan het denken geslagen. Zij bedachten aan app die een heel simpel lijkend doel heeft: kinderen samen met hun ouders laten oefenen in het verkeer. 

Glasnost maakte een concept bestaande uit drie onderdelen. Te beginnen met theorie wat moet zorgen voor de &;candy-crush-factor&;. Het maken van vragen als een soort spelletje moet er voor zorgen dat kinderen met hun ouders de app geregeld openen. Het tweede onderdeel is de fietscheck. Volgens VVN komen er steeds meer kinderen bij het examen aan met fietsen die niet aan de regels voldoen zoals low-riders en BMX-en. Via de app kun je zien welke 30 punten de fiets veilig genoeg maken om deel te nemen aan het examen.


Tot slot het meest belangrijke gedeelte: de praktijk. Hierbij kan een kind een route kiezen, bijvoorbeeld van huis naar school en daarbij de onderdelen kiezen die ze verwachten tegen gaan komen. Ouders worden hierbij ook gecoached met tips om hun kinderen goed te kunnen begeleiden. Als de leerling terugkomt van het fietsen (zonder tablet en smartphone uiteraard) kan die de route terugkijken. Welke borden en verkeerssituaties zijn we nou daadwerkelijk tegen gekomen?

De app is te downloaden voor iOS (iPad/iPhone/iPod) en Android.

 

Credits:

IJsfontein heeft de app gebouwd op basis van het concept van Glasnost. Glasnost is daarnaast verantwoordelijk voor de activatie en communicatie van de app.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie