Geef mij maar een koelkast

Gisteren was ik aanwezig op een event waarbij ik de enige niet-recruiter was. Recruiters zijn bijna één met hun telefoon, ze bellen, mailen, whatsappen etcetera de hele dag door. Dat is iets wat ik wel gemeen heb, mijn smartphone is ook dè manier om te communiceren als ik mijn laptop niet bij me heb.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ik ben een zogenaamde Apple-fangirl en koop elke twee jaar de nieuwste iPhone. Omdat ik een zakelijke en prive telefoon heb, zijn dit in mijn geval ook twee iPhones. Twee jaar terug werd dit een witte en zwarte iPhone 5, maar dit jaar moest ik kiezen uit de 6 en de 6 Plus. Toen de iPad uitkwam, stond ik op "die dag" in een lange rij om als eerste de tablet te bemachtigen.

De keuze was voor mij dus simpel: ik zou voor de Plus gaan. Ondanks de reacties uit de omgeving ("hij is wel heel groot, hoor"). Maar als ik bijvoorbeeld ga hardlopen heb ik nog mijn iPhone 5 dus de Plus erbij zou geen probleem zijn.

Toen ik de Plus voor het eerst in handen kreeg, gaf me dat het gevoel een iPad mini-mini te bekijken. Alles is een stuk groter, maar wat went dat snel. Mijn iPhone 5 gebruik ik alleen nog maar om te bellen en muziek te luisteren. Maar mijn 6 Plus gebruik ik zelfs voor zaken waarvoor ik normaal mijn laptop zou pakken.

Interessant was ook het artikel dat Luke Wroblewski twitterde over het gedrag van iPhone 6 Plus gebruikers in vergelijking met de iPad. Hieruit blijkt dat het gebruik van een iPad afneemt, naarmate het smartphone scherm groter wordt.

Logisch, ik ben persoonlijk geen tabletgebruiker omdat ik met alleen een tablet niet zoveel kan. Thuis pakte vaker mijn laptop en buiten de deur is een smartphone net wat handzamer. Ik heb lang getwijfeld of ik voor een iPad Mini zou gaan, maar toen een grotere iPhone werd aangekondigd, besloot ik daar op te wachten. Ik ben blijkbaar een typische iPhone 6 Plus gebruiker. Mijn telefoon wordt vaak genoeg belachelijk gemaakt. Mensen vinden &;m lomp, groot en niet handig. Toegegeven, bellen zonder headset voelt onnatuurlijk, maar voor app-gebruik is het een topapparaat. In je kontzak stoppen is wat lastig, want de helft van je mobieltje steekt er nog uit. Ermee hardlopen is ook geen doen, want in geen enkel tasje past hij.

Maar wat me eigenlijk het meeste opvalt, is dat ik helemaal niet het gevoel heb dat de User Experience niet klopt. Vooraf werd er veel geschreven dat de typische manier van touch-screen navigatie (met de duimen) lastig zou worden op het grotere scherm. Maar als ik op mij heen kijk, zie ik gebruikers nog op exacte dezelfde manier er doorheen gaan. Wanneer ik nu op het scherm van mijn 5 kijk, moet ik met mijn ogen knijpen zo klein is het allemaal. Wil een gebruiker meer zien op het scherm van de Plus (en uiteraard ook op de grotere smartphones van andere merken) of is de mobiele versie van websites al voldoende en neemt het gebruikersgemak toe? Ik neig naar het laatste, want laten we eerlijk zijn, het is soms een gepriegel om informatie fatsoenlijk op een kleiner scherm in beeld te brengen. Het hele artikel over "The Screen Size Debat" is te lezen.

Mijn Plus is door heel wat mensen bekeken, gevoeld en gebruikt. De reacties waren redelijk negatief. Blijkbaar is niet iedereen klaar voor de nieuwste type smarthphone. Ik moet zeggen dat ik met alleen een Plus ook niet uit de voeten zou kunnen. Ik laat hem thuis liggen als ik ga hardlopen, maar wil vind dat toch niet prettig. En inmiddels is het al zover dat, als ik gebeld word, er twee telefoons over gaan en ook mijn laptop begint te gillen. Het zou mooi zijn als Apple hiervoor een oplossing bedenkt. Hoe mooi zou het zijn als ik zonder telefoon van huis kan en aan mijn horloge genoeg heb?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie