H&M brengt online aankopen nu met de fiets aan huis

Kledingketen wil distributie vergroenen. Het werkt daarvoor samen met Fietskoeriers.nl, een netwerk dat in meer dertig steden bezorgt.

Fietskoerier met H&M-spullen

H&M Nederland gaat online bestellingen met de fiets aan huis brengen. Het wil hiermee de pakketten duurzamer bezorgen. Nederland is het eerste land waar H&M zijn klanten de fietslevering biedt.

De ‘green delivery’ past volgens Susan Krau, country manager H&M Nederland, 'naadloos' bij de duurzaamheidsambities van het kledingketen. 'En waar zouden we deze service nu beter kunnen lanceren dan in ‘fietsland’ Nederland?'

De nieuwe service even duur als andere opties en mogelijk voor klanten die levering op de volgende dag kiezen.

Voor de fietslevering werkt H&M samen met het platform Fietskoeriers.nl, waar dat in meer dan dertig steden in Nederland bezorgt. De fietskoeriers brengen de bestelde spullen tussen 18.00 en 22.00 uur aan huis. Op dit tijdstip kan 98% van de pakketten die worden bezorgd door fietskoeriers ook direct worden afgeleverd, stelt H&M.

De distributieketen wordt naast de levering met fietsen nog verder 'vergroend'.  Fietskoeriers.nl gebruikt voor het vervoer van de pakketten van het distributiecentrum van H&M naar de fietskoeriers zelf auto’s die rijden op 100% groengas.

H&M ziet in de fietslevering een belangrijke mogelijkheid om de logistiek zo energiezuinig mogelijk uit te voeren, een belangrijk onderdeel in het doel om in 2040 klimaatpositief te zijn.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie